Fudbal

"Suprotstavićemo se Veležu, ne idemo sa bijelom zastavom!" Leotar gostuje u Vrapčićima: Tražićemo svoju šansu!

Autor Dragan Šutvić

U jednom od dva hercegovačka derbija ovog kola, Leotar će gostovati "rođenima!

Izvor: Promo/FK Leotar Trebinje/Čedomil Mucović

U sedmom premijerligaškom kolu odigraće se dva hercegovačka derbija – jedan od njih zakazan je za sutra od 21 čas, kada će Velež ugostiti ekipu Leotara.

Mostarci su u prošlom kolu drugi put (ujedno i drugi put od osnivanja Premijer lige BiH) trijumfovali na Pecari (0:1), dok su Trebinjci uspjeli da, u drugom poluvremenu, nadoknade 0:2 protiv Posušja i nakon silnih problema u danima prije utakmice osvoje bod.

"Što se tiče prvenstva, Velež nije neki kontinuitet, ali posljednju utakmicu protiv Širokog odigrali su izuzetno kvalitetno. Velež je ekipa koja se dobro brani i napada, uz dobre pojedince, pa će to biti zahtjevna i teška utakmica. Ne idemo sa bijelom zastavom, tako da ćemo se sigurno suprostaviti ekipi koja je favorit, ali ćemo i mi tražiti svoje šanse", poručio je trener Leotara Branislav Krunić, istakavši da će svi igrači, osim Todorovića biti spremni za sutrašnji meč, te da se u ekipu vratio i kapiten Đurić.

Izvor: Promo/FK Leotar Trebinje

Golman trebinjskog tima Risto Perišić istakao je da su igrači spremni pred meč sa Veležom, napominjući da je atmosfera u ekipi odlična.

"U meču sa Posušjem pokazali smo da možemo da preokrenemo rezultat, tako da i u Mostar idemo da odigramo kvalitetnu gostujuću utakmicu. Nadam se da možemo izvući povoljan rezultat", naveo je Perišić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 7. kolo

Petak:

SarajevoŠiroki Brijeg (20.00)

Subota:

Tuzla siti – Rudar Prijedor (19.00)

Velež – Leotar (21.00)

Nedjelja:

Posušje – Zrinjski (17.00)

Borac – Radnik (19.00)

Željezničar – Sloboda (21.00)