• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da dokažemo da vrijedimo!" Široki Brijeg sutra gostuje Sarajevu: Koševo prilika da se iskupimo za poraz od Veleža!

Autor Dragan Šutvić

Sarajevo i Široki Brijeg otvaraju posljednje kolo prije odlaska na dvonedjeljnu reprezentativnu pauzu

 m:tel premijer liga bih 7. kolo najava sarajevo široki brijeg Izvor: Fena/Nk Široki Brijeg

Sedmo kolo m:tel Premijer lige BiH, posljednje prije septembarske reprezentativne pauze, otvoriće Sarajevo i Široki Brijeg (petak, 20.00 časova).

Sutrašnji domaćin trenutno je na trećem mjestu uz 12 bodova, dok su Širokobriježani šesti uz sedam bodova, uz čak četiri remija u prvih šest mečeva.

Možda će vas zanimati

Trener Širokobriježana Jure Ivanković naglasio je, na konferenciji za novinare, da je ekipa potpuno spremna za ovaj susret.

"Igrači su u dobrom raspoloženju i to je najvažnije, a mi smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo i rezultata koje smo zabilježili na otvaranju sezone. To sigurno nije u skladu sa našim očekivanjima i kvalitetom, a radili smo analizu ove utakmice protiv Veleža i pokušaćemo ispraviti neke nedostatke koje smo uočili na tom susretu. Pripremali smo se temeljno za ovu utakmicu protiv Sarajeva, iako ni tradicija rezultata u posljednje vrijeme nije na našoj strani. Ovo gostovanje je dosta nezgodno za nas zbog svega onoga što se događalo u prošlosti, te zbog animoziteta između Širokog Brijega i Sarajeva. Međutim, mi smo isključivo fokusirani na ono što će se događati na terenu", rekao je Ivanković, istakavši da je psihološka priprema jedan od ključnih segmenta koji može da pomogne u ostvarenju dobrog rezultata.

"Sarajevo ima individualni kvalitet, ali ni oni ne igraju nešto posebno lijepo u posljednje vrijeme. Mi idemo na ovu utakmicu da pokažemo da vrijedimo. Igračima sam cijele nedjelje pokušavao da skinem pritisak i teret s leđa, a ono što bih naglasio kao ključni segment je psihološka priprema igrača za ovakve utakmice. Imamo igrače koji su već igrali takve utakmice, a važno nam je i da ovi novi koji su došli u saigračima osjete sigurnost, mirnoću na terenu i želju za pobjedom", naveo je Ivanković, dodavši da će Ikić nekoliko mjeseci odsustvovati zbog povrede, te da Alen Jurilj neće putovati na ovu utakmicu zbog toga što je izrazio nezadovoljstvo statusom u klubu.

Iskusni lijevi bek Tomislav Čuljak naglasio je da je bitno kako će se ekipa ponašati na terenu od samog početka utakmice, a da je važan factor upravo spoj mladosti i iskustva.

"Pokazalo se da su se kod nas mladi igrači dosta dobro izgradili, a kao primjer mogu navesti Ikića, Medića i Mašića. To su igrači koji moraju da preuzmu odgovornost u ovoj ekipi, a sigurno da je psihološka baza na nama starijima da svojim iskustvom i preuzimanjem tog tereta i pritiska njima donesemo mirnoću. Sarajevo se kao ekipa dosta promijenila, a određenih promjena u kadru smo imali i mi, pa dosadašnju tradiciju rezultata ne treba toliko stavljati u prvi plan. Protiv Veleža nismo bili pravi i toga smo svjesni, a sada nam je svaka nova utakmica prilika da operemo taj gorak okus", istakao je nekadašnji defanzivac Cibalije, Istre, Osijeka, Šibenika, Zadra i Viteza.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 7. kolo

Petak:

Sarajevo – Široki Brijeg (20.00)

Subota:

Tuzla siti – Rudar Prijedor (19.00)

Velež – Leotar (21.00)

Nedjelja:

Posušje – Zrinjski (17.00)

Borac – Radnik (19.00)

Željezničar – Sloboda (21.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC