• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Učinićemo sve što je do nas da pobijedimo!" Borac protiv Radnika traži prvi premijerligaški trijumf u sezoni!

Autor Dragan Šutvić

Biće ovo sudar timova koji do sada nisu upisali nijednu pobjedu u tekućoj sezoni m:tel premijer lige Bosne i Hercegovine

 m:tel premijer liga bih 7. kolo borac radnik miljanović begić najava Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Posljednju utakmicu prije odlaska na septembarsku reprezentativnu pauzu Borac će odigrati u nedjelju protiv Radnika na Gradskom stadionu (19.00 časova, TV Arena sport).

Biće to međusobni sudar jedina dva tima koja u dosadašnjem toku sezone nisu upisala nijednu pobjedu, te koja pred ovu rundu zauzimaju posljednje dvije pozicije, uz činjenicu da aktuelni šampion BiH ima utakmicu manje (zaostali meč protiv Tuzla sitija, op.a.).

Možda će vas zanimati

Crveno-plavi nakon meča sa Radnikom očekuje niz derbija, pa su tri boda iz duela sa Bijeljincima od ogromnog značaja. 

"Bez obzira da li smo domaćini ili gosti, normalno malo i u zavisnosti od protivnika, normalno je da ćemo ići na tri boda, kao što je bio slučaj protiv Rudara u Prijedoru. Učinićemo sve što je do nas! Daćemo sve od sebe, ali mnogo zavisi i od rivala. Pogledao sam ovih par utakmica što su odigrali, trenutno stanje Radnika na tabeli nije korektno, smatram da treba da imaju 4-5 bodova više. Radi se o dosta dobroj ekipi, dosta dobro stoje na terenu, dobri su u odbrani i tranziciji. Imaju iskusne igrače, ali i mlađe koji su gladni dokazivanja tako da nas ne očekuje nimalo laka utakmica. Na nama je sad da pokažemo zrelost i znanje da se vratimo na pravi kolosijek, a to možemo jedino pobjedama", rekao je trener Borca Nemanja Miljanović na danas održanoj konferenciji za novinare.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Ističe strateg crveno-plavih da je u danima nakon meča sa Rudarom ekipa veoma kvalitetno radila, što mu daje optimizam pred nedjelni meč.

"Novi sam još uvijek, upoznavamo se, što više vremena sam sa ekipom, sve dobija veći značaj. Mislim da smo ovu sedmicu odradili kako treba, preostala su nam još dva treninga. Analizirali smo utakmicu protiv Rudara, vidjeli šta smo uradili dobro, a šta loše. Neke stvari smo popravili, neke ćemo još popravljati. Moramo prije svega da gledamo svoju igru, da se ne osvrćemo pretjerano na protivnika, da budemo mi ti koji će diktirati igru. Normalno, gledaćemo da iskoristimo pojedine slabosti koje postoje kod svakog protivnika", istakao je Miljanović, u još par rečenica pohvalivši predstojećeg rivala.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Radnik igra na tranziciju, jaki su u odbrani, više igraju preko napadača, preko Pavlovića i Markovića. Ne smijemo da zaboravimo ni veterana Đurića, koji je uprkos godinama u jako dobroj formi. Tu je i Šubert koji sa Đurićem i mlađim igračima čini odličan spoj, Popara će im faliti u ovoj utakmici... Dobra su, ozbiljna i organizovana ekipa. Trener Jagodić je to veoma dobro postavio, u odbrani su dobri i čvrsti i jako opasni u kontranapadu", zaključio je Miljanović.

"Vraća se Đorđe Milojević, istekla mu je suspenzija od dvije utakmice zbog crvenog kartona. Trenutno još Dino Ćorić i Marko Kujundžić nisu u kombinaciji za ovu utakmicu, dok je ostatak igrača tu", navodi Miljanović.

Igra u veznom redu umnogome će zavisiti od Amara Begića, koji će zajedno sa Aleksandrom Vojnovićem činiti par zadnjih veznih igrača.

"Očekujem tešku, zahtjevnu utakmicu. Ekipa Radnika neće doći da se brani, ali mi imamo svoj cilj, a to je da osvojimo tri boda, sa kojima bismo lakše otišli na taj odmor, gdje ćemo nastojati da se što bolje odmorimo i nastavimo prvenstvo. Daćemo maksimum kao i do sada da osvojimo sva tri boda", navodi Begić, koji se raduje novoj saradnji sa Miljanovićem, pod čijom komandom je trenirao u Mladosti.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Moram da kažem da je trener Miljanović prije svega dobar čovjek, koji mi je kroz rad sa mnom u Mladosti mnogo pomogao. Većinu stvari koje nisam znao naučio sam od njega, veliki je znalac i drago mi je da je tu. Dobro smo sarađivali u Mladosti, nadam se da će u Borcu dokazati kvalitet i da će nas vratiti na pobjednički put", istakao je mladi vezni fudbaler banjalučkog premijerligaša.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 7. kolo

Petak:

SarajevoŠiroki Brijeg (20.00)

Subota:

Tuzla siti – Rudar Prijedor (19.00)

Velež – Leotar (21.00)

Nedjelja:

Posušje – Zrinjski (17.00)

Borac – Radnik (19.00)

Željezničar – Sloboda (21.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC