UBJEDLJIVO

Englezi klečali, cijela Budimpešta im zviždala: Mučili se skoro sat vremena, pa sa četiri komada razbili Mađare!

Autor Nebojša Marković

Selekcija Gereta Sautgejta sigurno gazi ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Engleske vratili su se pobjeđivanju nakon što su izgubili u finalu Evropskog prvenstva pred svojim navijačima.

Ovoga puta su do pobjede stigli u meču protiv Mađarske 4:0, a taj susret obilježilo je i zviždanje domaće publike engleskim fudbalerima prilikom njihovog sada već tradicionalnog klečanja pred početak meča.

Engleska je tokom prvih 55 minuta meča igrala dosta slabo, iako su imali veliku inicijativu, ali nikako nisu uspijevali da "probiju" dobro organizovanu ekipu Mađarske.

No, kada su to jednom uspjeli, Mađari su se, slično kao na meču protiv Portugala na Evropskom prvenstvu, jednostavno "raspali". Načeo ih je gol Rahima Sterlinga na asistenciju Mejsona Maunta u 55. minutu, a već 15 minuta kasnije bilo je 3:0.

Drugi gol bio je djelo Harija Kejna, dok je tandem Mančester junajteda donio treći - Luk Šo je pronašao Harija Megvajera. Konačan rezultat je postavio Deklan Rajs u 87. minutu, tako zapečativši sudbinu Mađara.

Meč u Budimpešti obilježilo je zviždanje domaće publike pred početak meča i to upućeno gostima koji su u znak podrške pokretu "Black lives matter" klečali na terenu.

Za to vrijeme, u istoj grupi, Andora je pobijedila San Marino 2:0, dok je Poljska pobijedila Albaniju 4:1. Stanje u grupi I je stoga i dalje vrlo zanimljivo, naročito u borbi za mjesto koje vodi u baraž.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)