Čudno

Bizarna dijeta Roberta Levandovskog - postao zvijer zbog kolača? On sve jede naopačke, ali bitno je da krene od slatkiša

Autor Bojan Jakovljević

Obrok Roberta Levandovskog nije baš onakav kakav očekujete od šampiona.

Izvor: Profimedia

Ne prestaje da rešeta Robert Levandovski i nastavlja da bude najbolji napadač na svijetu, uprkos godinama koje ga polako sustižu. Odavno je već kročio u četvrtu deceniju, ali ne posustaje. 

Jedan od razloga za to je i njegov specifičan način ishrane. Od sportista se očekuje drugačiji pristup od onoga koji primjenjuje Poljak.

Njemu je najvažniji desert! On počinje svaki obrok slatkišima, a to je najčešće čokoladni brauni. Tek poslije jede glavno jelo koje se sastoji od pirinča uz koji ide meso ili riba. A onda na kraju sve završi supom ili salatom. 

Ovakav pristup odavno postoji u nutricionizmu i cilj je da se ugljeni hidrati i proteini odvoje, te da se sastojci u ishrani ne miješaju previše. Osim toga ideja je da se tako kontroliše apetiti, jer se već na startu obroka mozgu javlja da je dobio sasvim dovoljno šećera. 

Ipak neki se i ne slažu sa ovim pristupom i smatraju da on može dovesti do pojave dijabetesa. Levandovskom za sada ide odlično, mada bi mnogi rekli da je režim Kristijana Ronalda mnogo zdraviji.