VRIJEME JE!

Ovo je sastav Partizana za derbi: Rikardo spreman da napadne Zvezdu, Stanoje se pita - ko će na krilo, a ko uz Zdjelara?

Autor Nebojša Šatara

Trener Partizana Aleksandar Stanojević ima još nekoliko nedoumica pred 165. "vječiti" derbi.

Izvor: MN PRESS

Nedjelja velikih ispita stiže do svog završetka. Fudbaleri Partizana prvi dio posla su odlično odradili, pošto su u četvrtak na Kipru savladali Anortozis 2:0 u prvom kolu grupne faze Konferencijske lige. Sada stiže onaj teži dio.

Crno-bijele u nedjelju (18.00) očekuje 165. "vječiti" derbi protiv Crvene zvezde, a to je meč koji bi mogao da da mnogo odgovora po pitanju tekuće sezone Superlige Srbije.

Partizan u meč sa najvećim rivalom ulazi u sličnom raspoloženju kao i njihov protivnik - u toku nedjelje je ostvarena važna evropska pobjeda i obje ekipe su u dobrom ritmu. Razlika je jedino u dva boda prednosti na tabeli, koji idu u korist Partizanu.

Zato će biti zanimljivo vidjeti tim Aleksandra Stanojevića u Humskoj, tim koji bi mogao da eventualnom pobjedom napravi prvu osjetniju prednost među "vječitim" rivalima u novoj sezoni.

U derbiju je uvijek pobjeda cilj, a evo i tima koji bi Stanojević mogao da izabere u namjeri da taj cilj i ostvari.

UROŠEVIĆ SE VRAĆA U ODBRANU

Izvor: MN PRESS

U Stanojevićevom Partizanu je odbrana najmanje sklona rotacijama, iako trener crno-bijelih i tu ima dovoljno opcija na bekovskim pozicijama. Ipak, i ovog puta bi stvari trebalo da budu poprilično jednostavne.

Među stativama će biti mladi golman Aleksandar Popović, koji je imao par dobrih odbrana u NIkoziji, dok će štoperski tandem ispred njega biti Igor Vujačić i Siniša Saničanin. Na desnom beku bi ponovo meč trebalo da počne Aleksandar Miljković, uzimajući u obzir njegovu dobru igru na Kipru čak i u napadačkom segmentu.

Jedina promjena u odnosu na taj meč trebalo bi da bude ona na lijevom beku, gdje će Slobodan Urošević početi utakmicu. Ivan Obradović je bio starter u Nikoziji, a to je jedan od onih pozicija koja Stanojeviću omogućava da "podijeli" minutažu kako bi uvijek imao svježeg igrača na terenu.

PITANJE ZA VEZNI RED - KO ĆE UZ ZDJELARA?

Izvor: MN PRESS

Zna se da će Partizan igrati u formaciji 4-2-3-1, a zna se i da je jedno od dva mjesta na centralnom dijelu terena rezervisano za Sašu Zdjelara. Njegovi kvaliteti će i ovog puta biti neophodni protiv teškog rivala.

Ali, ko će početi uz njega? To je ono što nije uvijek očigledno, mada bi prednost trebalo da dobije Miloš Jojić. Bivši igrač Borusije Dortmund inje počeo meč protiv Anortozisa, već Aleksandar Šćekić, a upravo to je moglo da bude i razmišljanje Stanojevića.

Jojić, koji je u odličnoj formi i čija mobilnost u igri i preciznost iz prekida dosta donose, ne bi trebalo da dva meča u nizu počne na klupi. Uz to, i on i te kako zna da rješava derbije...

RIKARDO IPAK SPREMAN, MENIG ILI JOVIĆ?

Izvor: MN PRESS

Još nekoliko "tačaka sporenja" postoji oko pitanja sastava Partizana. Jedna se tiče pozicije lijevog krila, a druga centralnog napadača. Da li će Kvinsi Menig ponovo početi meč nakon pogotka na Kipru ili će mladi Nemanja Jović ipak biti u startnoj postavi? I da li će Rikardo Gomeš biti spreman?

Imajući u vidu da je Menig tek postao član tima, da je iza sebe imao naporan nastup u četvrtak i da Stanojević voli da u derbijima prednost daje onima koji bolje osjećaju značaj derbija, ipak bi u timu trebalo očekivati Jovića. U tom slučaju bi Menigova svježina u drugom poluvremenu mogla da bude vrijedan adut crno-bijelih.

Po pitanju centralnog napadača, riječi trenera Stanojevića ulivaju navijačima samopouzdanje da će Rikardo ipak biti spreman da počne meč.

"Rikardo je u petak uveče radio magnetnu rezonancu. Ima neko malo oštećenje, ali kažu da nije rizik da igra utakmicu. Samo je pitanje jačina bola i da li će moći da iznese to- Poznavajući njega, vjerujem da će igrati, ali sačekaćemo posljednji trening."

Stanojević je i potvrdio da Danilo Pantić nije spreman, kao i da Sejduba Suma mjesec dana nije trenirao sa ekipom, pa na njih neće računati. Zato na mjesto iza napadača ide Bibars Natho, dok će kapiten Lazar Marković, kao i do sada, meč započeti na desnom krilu.

PARTIZAN: Popović - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Marković, Natho, Jović - Rikardo.

(MONDO)

Tagovi