ZAISTA?

Mnogima se dopada Vlahović, ali ne i nama: Imamo i prvi klub koji će se kajati zbog potcjenjivanja Srbina!

Autor Dragan Šutvić

Pisalo se da će ga dovesti ovog ljeta, a sada ga odjednom ne žele i ne uklapa se u njihov profil igrača koga traže.

Izvor: Profimedia

Nema nikakve sumnje da je Dušan Vlahović u ovom trenutku jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera na svijetu, a to je potvrdio i u subotu protiv Luksemburga kada je postigao gol za pobjedu Srbije (1:0).

Pitanje je trenutka kada će napraviti naredni korak u karijeri, pošto je odbio da produži ugovor sa Fiorentinom, tako da oko njega već neko vrijeme obigravaju jači klubovi. Najviše su se spominjali Juventus i Atletiko Madrid, povremeno je u priči bio i Totenhem, a sada je engleski klub saopštio da "diže ruke" od njega.

Naime, njihov sportski direktor Fabio Paratići, jedan od najboljih u poslu, izjavio je da Totenhem definitivno ne planira da ga angažuje, što je pomalo iznenađujuća izjava ako se uzme u obzir ko sve prati Vlahovića.

"Mnogim klubovima se dopada profil igrača kakav je Srbin, ali za sada nije u planovima Totenhema", izjavio je Paratići.

Razlog za "povlačenje" Totenhema iz transfer sage leži možda u činjenici da bi se potvrdan odgovor o zainteresovanosti odmah protumačio kao da traže zamkenu za Harija Kejna, ili bi Fiorentina još povećala svoje zahtkeve, a možda se jednostavno radi o tome da su procijenili da nije dovoljno dobar za njih.

Ako je to u pitanju, može se reći da je Totenhem zvanično prvi klub koji je pogriješio u procjeni Vlahovića, a sigurni smo da će im to i Dušan "natrljati" na nos čim dobije šansu.