• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vjerovali ili ne, ovo nije ofsajd! O golu Mbapea svi pričaju: Navijači su u čudu, ali nisu znali za ovo čudno pravilo!

VAR tehnologija nije intervenisala, ali zapravo je sve bilo po pravilima.

 Izvor: Profimedia

Francuska je osvojila fajnal-for Lige nacija pošto je posijle preokreta pobijedila prvo Belgiju, a onda i Španiju, međutim mnogo kontroverzi izazvao je gol Kilijana Mbapea kojim su "odnijeli" trofej sa "San Sira".

Igrao se 80. minut kada je Teo Ernandez poslao loptu u prostor za Mbapea, a francuski napadač u svom stilu uspio da stigne do lopte i savlada Simona, ali odmah su se svi zapitali da li je bio ofsajd. VAR tehnologija je provjeravala situaciju i potvrdila pogodak za Francusku, a potom smo dobili snimak koji to ne potvrđuje.

Možda će vas zanimati

Iako nisu bile iscrtane klasične linije, kao što smo to navikli u ovakvim situacijama, i golim okom bez tog dodatka moguće je uočiti da je Mbape za rame bio ispred svog čuvara Erika Garsije.

Kako je moguće da onda VAR soba nije ispravila engleskog arbitra Entonija Tejlora?

Odmah da kažemo da je sve bilo po propisima, a da je upravo u njima problem. Naime, iz razloga što je Erik Garsija imao namjeru da odigra loptom i na kraju je zakačio prije nego što je ona stigla do Mbapea, time je "poništen" ofsajd Francuza i mogli su da ga postignu na regularan način.

Iznenađeni?


Upravo to je i Entoni Tejlor objasnio Serhiju Busketsu, inače najboljem igraču turnira, kada ga je kapiten Španije upitao kako je moguće da pogodak nije poništen.

"Sudija je rekao da je Erik Garsija htio da zakači loptu i to je poništilo ofsajd. Ali, htio je da igra loptom jer bi ona stigla do Mbapea koji je bio u ofsajdu?! To nema nikakvog smisla", poručio je nezadovoljni fudbaler Španije, nakon čega su i navijači na društvenim mrežama počeli da se čude pravilima. 

Ipak, ona su već neko vrijeme na snazi, a tek povremeno vidimo da iznerviraju navijače. Najdrastičniji primer vidjeli smo na meču Mančester sitija i Aston Vile prošle sezone, kada je Silva bio bar 10 metara u ofsajdu...

Međutim, defanzivac Vile je odigrao loptom i - to je značilo da je "poništio" nedozvoljeni položaj.

Baš kao što se to desilo i sa Garsijom...

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC