GOSTI RUTINSKI

Gvardiola se igra u Ligi šampiona: Mančester siti se prošetao, a tinejdžer pogodio i ušao u istoriju!

Autor Nemanja Majstorović

Sigurna pobjeda Mančester sitija, Sporting utišao Istanbul.

Izvor: Profimedia

Uvertira za novo kolo Lige šampiona napravljena je sa dvije pobjede gostujućih timova u prvom terminu.

Mančester siti je savladao Klub Briž (5:1), a Sporting je bio bolji od Bešiktaša (4:1).

Neće imati Pep Gvardiola zamjerke na igru "građana". Prošetali su se kroz Briž. Ni u jednom momentu se pitanje pobjednika nije postavljalo.

Sve je počelo od 30. minuta golom Fila Fodena, da bi Rijad Marez u 43. sa penala duplirao prednost. Po povratku na teren je Kevin De Brujne namjestio, a Kajl Voker pogodio. Onda je Pep krenuo sa serijom izmjena, a šansu je dao mladom Kolu Palmeru koji je ušao baš umjesto De Brujnea.

Brzo mu se to vratilo pošto je tinejdžer u 67. minutu zatresao mrežu i tako ušao u istoriju. Postao je treći tinejdžer u istoriji Sitija koji je dao gol u elitnom takmičenju, a ukupno deseti najmlađi Englez koji se upisao u strijelce sa 19 godina i 166 dana.

Konačan rezultat postavio je Marez u 84. minutu poslije sjajno ubačene lopte Fernandinja.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Sporting je poslije dva poraza stigao do prve pobjede. Utišali su Istanbul, a blistao je bivši igrač Liverpula Sebastijan Koates.

Davao je golove u 15. i 27. minutu, a između toga je Kajl Larin ublažio zaostatak na asistenciju Miralema Pjanića. U 44. minutu je Pablo Sarabija vratio dva gola prednosti gostima, da bi u nadoknadi pogodak Aleksa Tešeire poništio VAR zbog ofsajda. Tačku na meč stavio je Paulinjo u 89. minutu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt