Fudbal

"Gostovanje Leotaru nešto novo za cijelu ekipu": Široki Brijeg u subotu na Policama - igrači prvi put tamo gostuju! 

Autor Dragan Šutvić

U pitanju je meč kojim će početi 16. kolo m:tel Premijer lige BiH.

Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Premijernu utakmicu 16. kola m:tel Premijer lige BiH odigraće u subotu od 13 časova ekipe Leotara i Širokog Brijega.

Pred Trebinjcima je, kako su sami istakli, imperativ koji bi, navode, možda mogao i da bude prednost u duelu sa Širokobriježanima, za koje je meč sa Leotarom novo iskustvo u ligi.

"Ova utakmica je nešto novo za cijelu ekipu jer niko od njih nije ranije gostovao na Policama. Obzirom na to kakvi su vremenski uslovi, očekuje nas tvrda i teška utakmica na istom takvom terenu. Ipak, želimo da nametnemo svoj ritam, kontrolišemo igru i rezultat, te uz puno samopouzdanja putujemo po nove bodove", rekao je u najavi utakmice trener Širokog Brijega Jure Ivanković koji je pohvalno govorio o predstojećem rivalu.

Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

"Leotar me je pozitivno iznenadio na samom startu. Iako nisu bili kompletirali ekipu, ostvarili su neke pozitivne rezultate, a kasnije su se i pojačali igračima koji imaju premijerligaško iskustvo i koji su osvajali šampionske titule. Oni su ekipa koja je zasluženo na mjestu koje trenutno zauzima na tabeli. Ozbiljan su protivnik sa ozbiljnim i studioznim trenerom koji dobro poznaje ligu", istakao je strateg tima sa Pecare.

Za ovu utakmicu Ivanković neće moći da računa na povrijeđenog Zvonimira Begića i Ivana Grgića koji se s juniorskom reprezentacijom BiH priprema za kvalifikacione utakmice za EURO 2022.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 16. kolo

Subota:

LeotarŠiroki Brijeg (13.00)

Radnik – Sarajevo (17.00)

Zrinjski – Borac (19.00)

Nedjelja:

Posušje – Tuzla siti (13.00)

Rudar Prijedor – Željezničar (13.00)

Ponedjeljak:

Sloboda – Velež (18.00)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt