• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borac je moj klub, ali želim pobjedu sa Zrinjskim!" Rekorder Nemanja Bilbija najveća opasnost po crveno-plave!

Autor Dragan Šutvić

Meč u Mostaru igra se u subotu od 19 časova uz direktan prenos na TV Arena sport.

 m:tel premijer liga bih 16. kolo zrinjski borac nemanja bilbija najava  Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Najveći derbi 16. kola m:tel Premijer lige BiH odigraće u subotu od 19 časova Borac i Zrinjski.

Crveno-plavima, koji su u prošlom kolu stigli do treće pozicije na tabeli, najveća opasnost prijeti od njihovog nekadašnjeg člana Nemanje Bilbije, koji je ponikao u banjalučkom klubu, ali i koji od januara prošle godine odrađuje drugi mandat u Zrinjskom.

Možda će vas zanimati

Prethodno je u taboru Mostaraca bio od februara 2016. do januara 2019. godine, nakon čega se na godinu dana preselio u južnokorejski Gangvon.

"Činjenica je da je Borac moj klub, u njemu sam odrastao i afirmisao se kao igrač, moj otac je bio kapiten tog tima, a i ja sam. Doživio sam mnogo lijepih trenutaka, ali sada igram za Zrinjski, gdje mi je takođe povjerena kapitenska traka i imam ogromnu obavezu da dajem sve od sebe na svim utakmicama. Slijedi duel sa Borcem i bez obzira na sve veze moja obaveza je da pružim maksimum kako bi stigli do pozitivnog rezultata u nastavka dobre serije. Prvi smo na tabeli, uspjeli smo da prestignemo tim Tuzla sitija i želimo da što duže budemo lideri, odnosno da na kraju dođemo do titule. Banjalučki tim je prva sljedeća prepreka na tom putu, neće nam biti lako, ali imamo dobru tradiciju, kvalitet i pozitivnu atmosferu. Vjerujem da možemo do sva tri boda", najavio je Bilbija utakmicu za Blic.

Nedavno je Bilbija postao najbolji strijelac Zrinjskog u istoriji sa 76 golova, dok je u isto vrijeme postao tek drugi igrač u istoriji m:tel Premijer lige BiH sa 100 i više golova (101).

Od njega je bolji samo legendarni napadač Širokog Brijega a sada trener juniora kluba sa Pecare Santos Lago Vagner (125).

"Ne razmišljam o rekordima, ali ako ostanem još godinu-dvije u Premijer ligi BiH, potrudiću se da budem ispred Vagnera. Međutim, to mi nije prevashodni motiv. Uživam na terenu i dajem sve od sebe, a nadam se da ću sa Zrinjskim ove sezone stići do nove titule."

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Ove sezone Bilbija je na 15 mečeva u prvenstvu postigao 11 golova, što ga stavlja na prvo mjesto liste strijelac ispred kapitena Borca Stojanom Vranješom, kojem je svojevremeno bio saigrač u Banjaluci.

"O Stojanu nema potrebe trošiti riječi. Njegove igre dovoljno govore o kakvom se fudbaleru i profesionalcu radi, ima 35 godina, a plaše ga se svi protivnici", zaključio je Bilbija.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 16. kolo

Subota:

Leotar – Široki Brijeg (13.00)

Radnik – Sarajevo (17.00)

Zrinjski – Borac (19.00)

Nedjelja:

Posušje – Tuzla siti (13.00)

Rudar Prijedor – Željezničar (13.00)

Ponedjeljak:

Sloboda – Velež (18.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC