Fudbal

"Zmajevi" obavili posljednje pripreme za Finsku, Džeko i dalje radi odvojeno od ekipe (FOTO)

Autor Bojan Jakovljević

Selektor Ivajlo Petev naglasio je kako je ekipa spremna, a trening je iskoristio za finalnu provjeru onoga što je sa saradnicima pripremio za prvu od dvije ključne utakmice u završnici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izvor: Anadolija/FS BiH

Selekcija Bosne i Hercegovine završila je posljednji trening uoči sutrašnjeg duela protiv Finske, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo "Katar 2022".

U kampu na Butmiru poseban trening odradio je i kapiten bh. tima Edin Džeko.

Kao što je ranije danas na pres konferenciji selektor Ivajlo Petev naglasio, ekipa je spremna, a trening je iskoristio za finalnu provjeru onoga što je sa saradnicima pripremio za prvu od dvije ključne utakmice u završnici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

DOZVOLJENI REKVIZITI

Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona dopustio je gledaocima koji će posjetiti naredne dvije utakmice protiv Finske i Ukrajine, koje se igraju na stadionu "Bilino polje" u Zenici, korištenje navijačkih rekvizita poput šalova, kapa, zastava i transparenata u cilju stvaranja ljepšeg ambijenta na odlučujućim mečevima.

Iz nadležnih zdravstvenih službi sugerisano je Kriznom štabu da se ove utakmice odigraju uz prisustvo maksimalnog broja gledalaca koristeći samo sjedeća mjesta i poštivanje higijensko-epidemioloških mjera u skladu sa mišljenjem Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Na stadion "Bilino polje" moći će ući samo navijači koji imaju negativan antigenski ili PCR test, ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od šest mjeseci, ili potvrdu o završenoj vakcinaciji, a na punktovima oko stadiona gledaoci sa kupljenim ulaznicama moći će napraviti i besplatan test.

Svi prisutni gledaoci na tribinama moraju pravilno nositi maske preko usta i nosa, i moraju se pridržavati uputstava i naredbi ovlaštenih službenih osoba koje su zadužene za organizaciju ovih utakmica.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Finska igra se u subotu, 13. novembra, s početkom u 15 sati.

Dva kola prije kraja kvalifikacija za naredni Mundijal u grupi D prva je Francuska sa 12 bodova. Slijede Ukrajina devet bodova, Finska osam, Bosna i Hercegovina sedam i Kazahstan tri.

Da bi eventualno izborili plasman u baraž za SP "zmajevima" iz duela sa Fincima i Ukrajincima potrebna su najmanje četiri boda.

(MONDO/Anadolija)