• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petev jasan pred duel sa Finskom: Neću biti zadovoljan bodom!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Da li će Edin Džeko igrati protiv Finske, znaće se na dan utakmice.

 bih finska najava ivajlo petev neću biti zadovoljan bodom Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Reprezentacija BiH u subotu od 15 časova u Zenici igra prvu od dve odlučujuće utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo, odnosno nastavak borbe za odlazak u Katar.

Protivnik je Finska, a tri dana kasnije „zmajevi“ će takođe dočekati Ukrajinu i upravo između ove tri selekcije vodiće se borba za drugo mjesto u grupi D, s obzirom da su Francuzi gotovo sigurni kao prvoplasirani.

Možda će vas zanimati

 Reprezentaciji BiH potrebna su najmanje četiri boda iz ova dva meča. Ukoliko savlada Finsku u subotu, tri dana kasnije i bod bi joj bio dovoljan za drugo mjesto koje vodi u baraž za Mundijal.

Ako "zmajevi" remiziraju sa Finskom u utorak će morati da savladaju Ukrajinu, ali selektor Ivajlo Petev jasan je šta želi u prvom meču.

"Mi smo sami uradili to da nam sad zavisi od ove dvije utakmice. Moramo hladnih glava izaći na teren. Da li ću biti zadovoljan bodom? Neću biti zadovoljan bodom! Ja sam siguran da ćemo biti bolji. Neće biti lako, ali kalkulacije unaprijed ne volim da radim", poručio je selektor Petev.

Navijači BiH željno očekuju dobre vijesti iz kampa reprezentacije, odnosno, informaciju da li će se Edin Džeko oporaviti od povrede i zaigrati protiv Finske.

"Džeko sutra ima zadnji test i vidjećemo da li može ili ne", rekao je Petev.

On je rekao da je Finska dobro analizirana i da je siguran da će njegova selekcija iskoristiti slabosti Finaca, te pozvao navijače da podrže reprezentaciju od prvog do posljednjeg minuta.

Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Veznjak Bešiktaša i selekcije BIH Miralem Pjanić se vratio u reprezentaciju i poručio da će sa saigračima ostaviti srce na terenu.

"Očekivanja su ogromna. Postoji neki pozitivan pritisak, uveli smo se u situaciju da možemo do baraža. Ostale su dve važne utkamice, mi se spremamo za sutrašnju. Finska je ozbiljna ekipa. Reprezentacija je odigrala dobro u posljednje vrijeme, dobro smo radili sedam dana i ostavićemo srce na terenu", rekao je Pjanić.

BiH će u ovim odlučujućim utakmicama imati podršku punog Bilinog polja u Zenici.

"Prelijepo je imati cijeli stadion pun, biće posebno. Znamo koliko nam znače navijači, oni su mađu najboljima na svijetu kad je u pitanju atmosfera. Reprezentacija je zaslužila pun stadion. Možemo do baraža, grupa nije bila laka. Svi momci su spremni, očekuje nas težak protivnik, ali ulazimo u utakmicu sa namjerom da pobijedimo i dominiramo. Samo tako ćemo moći da odigramo dobru utakmicu. Moramo da uđemo vrlo agresivno", istakao je Pjanić i rekao da nema kalkulacija.

"Nema previše kalkulacija. Njima je ova utakmica takođe od velikog značaja. U ovim utakmicama treba neko iskustvo, treba pametno odigrati. Ali mi moramo da pokažemo da igramo kući. Respektujemo Finsku, ali sigurno da će biti teško“, zaključio je Pjanić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC