NEMA NATHA...

Partizanu treba Dača da zablista, ovo je njegova šansa: Derbi kola traži novog junaka, protiv Voše se čeka Pantić!

Autor Dragan Šutvić

Crno-bijeli će u predstojećem susretu s Novosađanima biti bez Bibarsa Natha, junaka njihovog prvog meča ove sezone, a to bi mogao da iskoristi bivši igrač Čelsija.

Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana se predstojećeg vikenda vraćaju superligaškim obavezama i to u derbiju kola. U nedjelju (15.45) u Humsku stiže Vojvodina, a poslije dva "ispuštena" boda protiv Proletera, crno-bijelima je pobjeda još veći imperativ.

U timu neće biti Bibarsa Natha, junak Partizana u prvom meču protiv "lala", a u njegovom odsustvu veću odgovornost bi morao da preuzme Danilo Pantić. Ovo je njegova prilika da zablista!

Ekipa Aleksandra Stanojevića je na vrhu tabele stvorila sebi lijepu prednost u odnosu na Crvenu zvezdu, ali zbog 0:0 protiv Proletera, "vječiti" rival bi mogao da priđe na tri boda zaostatka.

To je samo po sebi dovoljan razlog za maksimalni oprez u Humskoj, međutim, pred težak meč s Vojvodinom nije sve sjajno. Bibars Natho, kao jedan od lidera tima, zbog respiratornih problema neće igrati, pošto je već u 23. minutu meča u dresu reprezentacije Izraela zbog problema sa disanjem morao da napusti igru.

Još se ne zna kada će se Natho vratiti, ali kao igrač koji je sa dva pogotka riješio meč u 2. kolu sezone protiv Vojvodine (2:0), postavlja se pitanje ko bi sada mogao da izraste u junaka crno-bijelih?

Taj neko mogao bi da bude Danilo Pantić. I ne samo zato što se očekuje da nekadašnji igrač Čelsija zamijeni Natha na poziciji iza najisturenijeg napadača, već i jer mu je tako nešto preko potrebno na startu novog ciklusa.

"Dača" Pantić je ljetos stigao u klub sa željom da se konačno u potpunosti dokaže u dresu Partizana. Iz ovih ili onih razloga, u prva dva "mandata" u tome nije uspijevao, ali način na koji je igrao tokom priprema i na samom startu sezone, naslućivao je dobre stvari.

Ipak, povreda koju je doživio pred revanš meč sa Sočijem u ljetošnjim kvalifikacijama značajno ga je usporila. Ispao je iz ritma, propuštao je mečeve dok su crno-bijeli ređali uspjehe. Nije ga bilo u protokolu ni za septembarski derbi i tek je u "petardi" protiv Spartaka krenuo da se vraća.

Njegov ulazak u ritam nije bio previše lepršav. Pola sata protiv Spartaka ovdje, poluvrijeme protiv Napretka tamo, i već je Partizan duboko zagazio u novu sezonu, a da Pantić još nije pronašao pravi ritam. Međutim, u posljednjih nekoliko utakmica, kao protiv Metalca i Čukaričkog, vidio se uspon u formi Pantića.

"Baš tako, Dača hvata zalet. On je u dobroj formi, trenira i igra dobro. Žao mi je što je imao period kad je ispao iz ritma. On se dobro kreće, dobro radi i dobro igra. Na pravom je putu", pričao je Stanojević nedavno o ofanzivnom vezisti.

Ipak, sada se sve više očekuje od Pantića donese i konkretan učinak. Ove sezone je bio strijelac protiv Dunajske Strede i Voždovca, dok je asistencije upisivao protiv Proletera i Trajala.

U Superligi je bez gola i asistencije već osam utakmica i ovo bi bio idealan trenutak i za njega i za crno-bijele da "proradi". Protiv Genta u Belgiji je igrao u novom sistemu i udaljeniji od gola, ali se vidjela njegova borbenost protiv fizički nadmoćnijh igrača.

Sada će protiv Vojvodine biti prvi iza Rikarda Gomeša, a saradnja njih dvojice mogla bi da bude ključ za novi trijumf protiv "lala". Tako će i Partizan brže i lakše zaboraviti onih 0:0 protiv Proletera...