Nije opcija!

Gvardiola donio odluku o Dušanu Vlahoviću: Srbin u Mančester sitiju? Ovo je plan šampiona Premijer lige!

Autor Bojan Jakovljević

Pep Gvardiola je izašao pred medije i otvoreno rekao kako stoje stvari.

Izvor: Profimedia

Dušan Vlahović je igrač oko kojeg će se otimati najveći evropski klubovi, ali je nakon izjave Pepa Gvardiole jasno da Mančester siti neće pokušati da ga angažuje u januaru.

Iako su se i ljetos raspitivali za usluge snažnog Srbina, "Građani" su sada odustali od dovođenja napadača, pa je jedna od opcija za selidbu nekadašnjeg fudbalera Partizana otpala. Naravno, ima ih još mnogo i veoma je izvjesno da će se Vlahović u januaru ili narednog ljeta preseliti iz Firence.

"Nećemo dovoditi nijednog napadača u januaru", rekao je Pep Gvardiola na konferenciji juče i tako stavio tačku na spekulacije, iako se pričalo da je zaljubljen u Vlahovićev stil igre.

Odlazak Ferana Toresa u Barselonu, na šta je uticala i njegova djevojka, ne remeti Sitijeve planove, pa španskom treneru nije neophodno pojačanje u ofanzivnoj liniji tima. Zato neće reagovati, osloniće se na Gabrijela Žesusa i plejadu "lažnih devetki" koje mogu da mu donesu trofeje ove sezone.

Djeluje nam ipak da Vlahović zbog toga neće biti neutješan.

Često se pominjalo da je transfer u Juventus njegova najveća želja i da bi pristao da igra za taj klub i za manju platu nego u nekim drugim ekipama. Transfer Srbina pokušaće da završe i Atletiko Madrid koji je ljetos bio najbliži, Arsenal, Totenhem, Borusija iz Dortmunda i mnogi drugi.