• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlahović je 57. igrač na svijetu, a moralo je i bolje od toga: Traži ga cijela Evropa, a Englezi ga potcijenili?!

Autor Haris Krhalić

Srpski fudbaler našao se među 100 najboljih fudbalera u 2021. godini, ali tek na 57. poziciji.

 Englezi potcijenili Vlahovića Izvor: Profimedia

Prestižni britanski list Gardijan tradicionalno sastavlja listu 100 najboljih fudbalera na svijetu, a danas su saopštili koji to fudbaleri zauzimaju mjesta između 41. i 70.

Nakon što se juče kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić našao na 89. mestu liste, naša zemlja je danas dobila novog predstavnika. Ubojiti napadač Fiorentine Dušan Vlahović (21) nalazi se na 57. poziciji! 

Možda će vas zanimati

Naravno, talentovanom Vlahoviću ovo je prvo pojavljivanje na listi, nakon što je u dresu tima iz Firence cijele godine bio impresivan. Na pragu je da obori rekord Kristijana Ronalda po broju golova u Seriji A tokom kalendarske godine, a svoj tim je "povukao" iz donjeg u gornji dio tabele.

Sada četa Vinćenca Italijana mašta o izlasku u Evropu, a čelnici kluba i navijači o svim mogućim načinima da zadrže Vlahovića. Ipak, to ne djeluje kao realan scenario jer se pola Evrope otima za Srbina. Ponude su još ljetos pljuštale sa svih strana, a ove zime bi Juventus mogao da bude najbliži angažovanju gogletera.

Koliko Vlahovića cijeni Gardijan opisao je njihov novinar Nik Ejms.

"Ukoliko ste veliki klub i vaše finansije nisu pogođene Kovidom, morate da kupite Vlahovića koji posjeduje sve. Otkad je došao na stadion ‘Artemio Franki’ 2018. godine praktično nije prestao da daje golove. Trenutno je u nevjerovatnoj formi, postigao je 43 gola u prethodnih 12 mjeseci i lider je liste strijelaca Serije A. Izgleda da je pred Violom nemoguć zadatak da ga zadrži u svojim redovima. Vlahović je ‘blagosloven’ visinom i brzinom, a procjenjuje se da će obeštećenje koje će Fiornetina dobiti za njega iznositi oko 82 miliona evra, navodi se u kratkom opisu fudbalera.

Samo jedno mjesto bolje palsiran od Vlahovića je njegov idol Zlatan Ibrahimović, a djeluje da je Srbin mogao da bude i malo više na listi. Recimo, ispred njega su igrači poput Simona Kjera, Rodriga De Pola ili Alfonsa Dejvisa, koji nemaju bolju godinu iza sebe.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC