Fudbal

Koštao milione u Premijer ligi, a onda je hapšen zbog droge: Bio rekorder Totenhema, sada mu prijeti zatvor zbog tuče!

Autor Dragan Šutvić

Sredinom devedesetih bio je zvijezda engleskog fudbala. Poslije karijere, krenuli su problemi.

Izvor: Profimedia/Bildbyran

Kris Armstrong (50) je bivši engleski napadač, koji je najveći dio svoje karijere proveo u Totenhemu, gde je 1995. stigao kao najplaćeniji igrač u klupskoj istoriji. "Pijevci" su za njega izdvojili čak 4,5 miliona funti, a on je bio dio tima koji je 1999. osvojio Liga-kup, u ekipi sa Davidom Žinolom, Darenom Andertonom, Solom Kembelom, Leson Ferdinandom...

Nekadašnji napadač imao je prethodnih godina problem sa zakonom, jer je 2016. bio hapšen zbog posjedovanja kanabisa, kokaina i ekstazija, koji su mu pronađeni u policijskoj raciji. Tada je bio kažnjen sa 375 funti i poricao je da je zavisnik od droge, ali sada je u novim problemima.

Centarfor koji je koštao milione sada bi mogao u zatvor jer je napravio haos u lokalnom supermarketu, u kojem je prodavca bacio na pod kada mu je rečeno da ne može da kupi cigarete.

Sve se dogodilo i Londonu prošlog ljeta, kada je usred noći (2.15) pokušao da kupi cigare u zatvorenoj prodavnici, dok su radnici bili na pauzi. Toliko je divljao da je napravio štetu od 2.000 funti, piše "Dejli mejl".

Armstrong je priznao napad i štetu, a navedeno je da je jednog zaposlenog u prodavnici udario u lice pesnicom, poslije koje je povređeni radnik odvezen u bolnicu. Bivši fudbaler je brzo otišao, ali ga je policija pronašla.

Fudbalerova advokatica branila je svog klijenta tvrdnjom da je to bila samo impulsivna reakcija i kratkotrajni napad, uz objašnjenje da on u toj prodavnici kupuje cigare već 14 godina. Armstrongu je omogućeno da bude na slobodi uz plaćenu kauciju, a suđenje će mu biti održano u martu.

Nekadašnji centarfor koji je nastupio i za "B" reprezentaciju Engleske na poziv selektora Kevina Kigena, igrao je osim za Totenhem i za Reksam, Milvol, Kristal Palas, Bolton i na kraju opet za Reksam, u kojem je završio karijeru 2005.