• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konte se smijao Premijer ligi: Ovo prvi put vidim u životu! Odmah je dobio odgovor, hitno su objavili nova pravila

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Klubovi i liga su hitno reagovali!

 antonio konte ljut zbog odgađanja utakmica Izvor: YouTube/BeanymanSports

Korona virus napravio je haos u Premijer ligi ove zime, pa su utakmice često odgađane, a sve bez striktnih i jasnih pravila kada mečevi mogu biti odigrani, a kada moraju da budu pomjereni.

U pokušaju da stanu na kraj takvoj konfuziji, klubovi Premijer lige sastali su se i odredili pravila kada će moći da se odgađa zbog korone, povreda, suspenzija i odsustva igrača zbog mečeva reprezentacije.

Možda će vas zanimati

S obzirom na to da je u nedjelji pred 23. januar zabilježeno samo 16 novih slučajeva i to na 6.221 testu, Premijer liga je utvrdila da će timovi morati da pokažu četiri pozitivna testa da bi mogli da traže odgađanje. To pravilo će važiti od 5. februara i utakmice Barnli - Votford.

Takođe, novina je i to da navijači više neće morati na ulazu da pokazuju kovid-propusnice kada ulaze na premijerligašku utakmicu. "U skladu s posljednjim uputstvima vlade, kovid propusnice više neće biti preduslov ulaska na meč. Premijer liga i svi njeni klubovi nastaviće da apeluju na navijače da prate uputstva zdravstvenih vlasti i da čuvaju jedni druge noseći maske u zatvorenom i u gužvi", saopšteno je.

Sa druge strane, sve navedeno može se tumačiti kao novo uputstvo, a ne kao zvanično novo pravilo. Staro je i dalje na snazi i glasi da bi utakmica trebalo da bude odigrana ako ekipa ima 13 igrača i golmana zdravog i spremnog.

Premijer liga je zasijedala i razjasnila stvari, da bi spriječila zloupotrebu i zahtjeve klubova da odgađaju i kada korona nije razlog. A, upravo to se dogodilo sa utakmicom Arsenala i Totenhema, poslije kojeg je menadžer "pijevaca" Antonio Konte bio veoma ljut.

Arsenal je uoči te utakmice imao samo jednog pozitivnog na koronu, dok su ostali bili odsutni zbog povreda i utakmica reprezentacija na Afričkom kupu nacija.

"Mislim da svi imamo veliki problem, a to je korona. Ali samo zbog te situacije možemo da odgađamo, ne zbog drugih. Iskreno, ovo je prvi put u životu da sam vidio takvu odluku, a imam malo iskustva u fudbalu", rekao je tada ljutiti Konte.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC