REMI

Generalka na "Tušnju" završena neriješeno: Radnik poveo, Sloboda iz penala stigla do "egala" (FOTO, VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Bijeljinski Radnik gostovao je u Tuzli protiv Slobode u generalnoj probi pred projećni dio sezone u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Na "Tušnju" su fudbaleri Slobode i Radnika odigrali neriješeno 1:1 (0:1) u generalci pred nastavak sezone.

Gosti iz Bijeljine su prvi stigli do prednosti u finišu prvog poluvremena kada je mrežu tuzlanskog tima pogodio Đorđe Pantelić.

Poslije odmora u poluvremenu, Sloboda je uspjela da stigne do izjednačenja u 62. minutu iz jedanaesterca, koji je realizovao Dženis Beganović nakon što je Abid Mujagić oboren u kaznenom prostoru.

Trener Slobode Mladen Žižović smatra da je njegov tim loše ušao u meč, ali da je u nastavku popravio utisak. Ipak, najbitnije je da su svi zdravi i da spremni dočekuju nastavak sezone u m:tel Premijer ligi BiH.

"Prvi put smo izišli na teren, koji je bio u vrlo teškom stanju. Radnik je zasluženo vodio poslije prvog dijela, mogao je voditi i sa više golova razlike s obzirom da smo loše ušli u meč. Ako ovako budamo ušli u prvenstvo imaćemo mnogo problema. Liga je dosta izjednačena i oni momci koji budu imali više želje, htijenja i zalaganja, uz individualni kvalitet, imaće prednost. Moramo što prije da se saberemo, dobro je što nismo izgubili. Mislim da smo u drugom poluvremenu bili kvalitetniji, došli smo do izjednačenja iz penala i zaokružili šestosedmične pripreme pred nastavak sezone. Najbitnije je da su svi zdravi, a rezultat u ovom periodu se manje-više toliko i ne gleda", rekao je Žižović.

Podsjetimo, jesenji dio sezone, Tuzlaci su završili na sedmom mjestu sa 24 boda, dok je semberska ekipa na posljednjoj poziciji sa duplo manje osvojenih bodova.  

(mondo.ba)