• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Generalka na "Tušnju" završena neriješeno: Radnik poveo, Sloboda iz penala stigla do "egala" (FOTO, VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bijeljinski Radnik gostovao je u Tuzli protiv Slobode u generalnoj probi pred projećni dio sezone u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Sloboda - Radnik 1:1, pripremna utakmica Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Na "Tušnju" su fudbaleri Slobode i Radnika odigrali neriješeno 1:1 (0:1) u generalci pred nastavak sezone.

Gosti iz Bijeljine su prvi stigli do prednosti u finišu prvog poluvremena kada je mrežu tuzlanskog tima pogodio Đorđe Pantelić.

Poslije odmora u poluvremenu, Sloboda je uspjela da stigne do izjednačenja u 62. minutu iz jedanaesterca, koji je realizovao Dženis Beganović nakon što je Abid Mujagić oboren u kaznenom prostoru.

Trener Slobode Mladen Žižović smatra da je njegov tim loše ušao u meč, ali da je u nastavku popravio utisak. Ipak, najbitnije je da su svi zdravi i da spremni dočekuju nastavak sezone u m:tel Premijer ligi BiH.

"Prvi put smo izišli na teren, koji je bio u vrlo teškom stanju. Radnik je zasluženo vodio poslije prvog dijela, mogao je voditi i sa više golova razlike s obzirom da smo loše ušli u meč. Ako ovako budamo ušli u prvenstvo imaćemo mnogo problema. Liga je dosta izjednačena i oni momci koji budu imali više želje, htijenja i zalaganja, uz individualni kvalitet, imaće prednost. Moramo što prije da se saberemo, dobro je što nismo izgubili. Mislim da smo u drugom poluvremenu bili kvalitetniji, došli smo do izjednačenja iz penala i zaokružili šestosedmične pripreme pred nastavak sezone. Najbitnije je da su svi zdravi, a rezultat u ovom periodu se manje-više toliko i ne gleda", rekao je Žižović.

Podsjetimo, jesenji dio sezone, Tuzlaci su završili na sedmom mjestu sa 24 boda, dok je semberska ekipa na posljednjoj poziciji sa duplo manje osvojenih bodova.  

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC