Kup BiH

Musemić pred kup meč sa Borcem: Treba biti pametan...

Autor Bojan Jakovljević

Tuzla siti u srijedu od 15 časova na "Tušnju" dočekuje Borac u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Najzanimljiviji meč četvrtfinala Kupa BiH igraće Tuzla Siti i Borac, a ekipa iz Simin Hana u srijedu od 15 časova biće domaćin na "Tušnju" u prvom duelu.

Tim Husrefa Musemića iza sebe ima težak derbi protiv Slobode, u kojem je viđena podjela bodova (1:1), dok su Banjalučani lakše od očekivanog deklasirali Široki Brijeg 3:0 na "Pecari".

"Kup, igraju se dvije utakmice, treba biti pametan i odigrati oprezno. Ne znam kakve ćemo uslove imati za igru, što može biti problem kako za nas, tako i za Borac. Potrudićemo se da ostanemo na nivou igre kao što je to bilo u drugom poluvremenu protiv Slobode. Želja nam je da napravimo pozitivan rezultat i prođemo dalje", rekao je popričično oprezni Musemić u najavi duela sa "crveno-plavim".

Revanš susret na Gradskom stadionu u Banjaluci na programu je 16. marta.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima u srijedu od 17 časova igraju Sarajevo i Sloboda iz Tuzle, duel Zvijezde Gradačac i Igmana iz Konjica je pod velikim znakom pitanja zbog suspenzije gradačačkog kluba, dok se u večernjem terminu od 19 časova sastaju Velež i Široki Brijeg.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!