• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Problemi u Kupu BiH - klub suspendovan iz takmičenja: Igman iz Konjica već u polufinalu?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalski savez Federacije Bosne i Hercegovine donio je odluku o suspenziji Zvijezde Gradačac iz daljnjeg takmičenja do prodmirenja ovih obaveza.

 Zvijezda Gradačac suspendovan Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Kako je klub iz Gradačca objavio u saopštenju, postoji realna mogućnost da ne nastupe u okviru četvrtfinala Kupa BiH u kojem se sastaju sa konjičkim Igmanom, a pod upitnikom je i učešće u Prvoj ligi FBiH.

"Dakle, prema trenutnoj situaciji postoji realna mogućnost da Zvijezda neće biti u prilici igrati zakazanu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH, a u pitanju je i nastavak takmičenja u Prvoj ligi FBiH. Aktuelna uprava kluba je preuzela brojna dugovanja prema igračima i pravnim licima iz ranijeg perioda i ista riješila, te sklopila ugovor sa Poreznom upravom o reprogramu duga po osnovu poreza i drugih doprinosa. Samo na ime reprograma duga u prošloj godini je uplaćeno 60 000 KM", naveli su iz Zvijezde.

Prema navedenom saopštenju, uslijedili su novi problemi odnosno dugovanja prema nekadašnjim igračima.

"Pod teretom dugova stvorenih u ranijem periodu uspješno smo se i planski nosili do zadnjeg udara kada je u samo nekoliko dana i potpuno neočekivano pristiglo više tužbi bivših igrača kluba. Takođe više nego brze reakcije FS FBiH u smislu donošenja navedene odluke, tako da nam je ostavljeno jako malo vremena da riješimo ovaj problem. Smatramo obaveznim javnost, a posebno naše navijače i simpatizere izvijestiti o trenutnom finansijskom stanju, teškoćama i mogućim posljedicama koje posebno teško padaju u godini kada slavimo sto godina postojanja kluba".

Zvijezda je takođe zatražila pomoć...

"Koristimo priliku da i ovako javno pozovemo lokalnu upravu, potencijalne sponzore i sve druge da nam pomognu riješiti ovaj izlovani, iznenadni i trenutni problem kako bi nastavili takmičenje. Finansijska konstrukcija za servisiranje redovnih i obaveza reprograma duga prema Poreznoj upravi FBiH je zatvorena i na duži rok bi imali stabilnu finansijsku situaciju u klubu. U najskorije vrijeme ćemo detaljno i sa preciznim iznosima i nazivima osoba, upoznati javnost u smislu svih naslijeđenih dugova i izmirenih dugovanja, kao i iznosima servisiranja redovnih finansijskih obaveza", zaključuje se u saopštenju Zvijezde.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC