• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Panajotis Moraitis za MONDO o "makazicama" u Širokom Brijegu! Jedan od najljepših golova u karijeri! 

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Grčki napadač Panajotis Moraitis je sa dva fantastična gola bio junak velike pobjede Borca na gostovanju u Širokom Brijegu na premijernom susretu proljećnog dijela sezone.

 Panajotis Moraitis za MONDO poslije pobjede u Širokom Brijegu Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Dva pogotka - najprije "makazicama", pa onda "štiklom" grčkog napadača Panajotisa Moraitisa bila su dovoljna Borcu da stigne do pobjede na otvaranju proljećnog dijela m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a kasnije je trijumf Banjalučana "ovjerio" Obren Cvijanović (3:0).

"Istina je da mi je to jedan od najljepših golova u karijeri i nadam se da će ih biti još puno, ali ono što je najvažnije je da sam pomogao svojoj ekipi da stigne do tri boda", rekao je Moraitis u izjavi za MONDO.

Grčki centarfor je na "Pecari" ušao s klupe u 61. minutu umjesto Dejana Melega i nakon 13 minuta se upisao u strijelce majstorskim golom. Na naše pitanje da li je možda svojom partijom zaslužio da se nađe među starterima, odgovorio je da to nije njegov posao.

"Ja sam profesionalni fudbaler. Ovdje sam da igram fudbal, bilo to 10 ili 90 minuta. Uvijek se trudim da dam sve od sebe za tim, a trener (Nemanja Miljanović) je taj koji odlučuje ko će igrati na svakoj utakmici", dodao je Grk.

Bez obzira na to, ko će biti početna postava protiv mostarskog Veleža u narednom kolu ili u Kupu BiH protiv Tuzle sitija, Moraitis je istakao da Borac uvijek ide na pobjede.

"Velež ima dobar tim i dobre igrače, biće to teška utakmica, ali igramo na Gradskom stadionu i idemo po nova tri boda. Ipak, sad smo fokusirani na utakmicu u četvrtfinalu Kupa BiH u Tuzli protiv Sitija u kojoj želimo prolazak u narednu rundu takmičenja", zaključio je Moraitis za naš portal.

Pogledajte i Morijevu "štiklu".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC