Fudbal

Dušan Tadić mu bio kapiten, a sad je on Srbinu direktor: Legendarni Holanđanin uskočio u fotelju umjesto Overmarsa

Autor Nebojša Šatara

Zbog skandala bivšeg direktora Marka Overmarsa, Ajaks je imenovao novog.

epa07218454 Dusan Tadic (L) of Ajax celebrates his goal with Klaas Jan Huntelaar (R) during the Dutch Eredivisie soccer match between PEC Zwolle and Ajax Amsterdam in Zwolle, The Netherlands, 08 December 2018. EPA-EFE/JASPER RUHE
Izvor: JASPER RUHE/EPA

Legendarni holandski napadač, 38-godišnji Klas Jan Huntelar novi je sportski direktor kluba iz Amsterdama.

Centarfor "lala", koji je postigao 42 gola na 76 utakmica, penzionisao se prošle godine kao fudbaler njemačkog Šalkea, a u karijeri je između ostalih, nastupao i za Ajaks ukupno sedam sezona u dva navrata.

Huntelar će u direktorskoj fotelji naslijediti Marka Overmarsa, koji je otpušten zbog skandala u kojem je seksualno uznemiravao koleginice.

"Srećan sam zbog novog dolaska u Ajaks. Zanima me kako ću se snaći na novom poslu, ali vjerujem da će mi znanje i iskustvo koje sam stekao u karijeri pomoći. Želim takođe da dobijem trenersku diplomu, radim na tome", rekao je Holanđanin, koji će blisko sarađivati sa kapitenom "kopljanika" i selekcije Srbije Dušanom Tadićem.

Huntelar je igrao za Ajax od sezone 2017./2018. do početka 2021. godine kada mu je Srbin bio kapiten, a takođe je igrao za "kopljanike" između 2006. i 2008. Debitovao je u Amsterdamu 15. januara 2006. u utakmici protiv NEC-a (1:1) i odigrao ukupno 257 zvaničnih utakmica uz 158 postignutih golova.

Sa Ajaksom je osvojio tri titule šampiona, tri nacionalna i dva liga kupa.

(mondo.ba)

Tagovi