VAŽNA PROMJENA

TV prenos Danska - Srbija za cijelu Srbiju: Fudbaleri poslije četiri godine na drugoj televiziji

Autor Haris Krhalić

Fudbaleri Srbije u utorak igraju protiv Danske, a TV prenos je obezbijeđen na RTS. I tako će biti i ubuduće, pošto je Javni servis povratio prava prenosa.

Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije na vrijeme je riješila pitanje plasmana na Svjetsko prvenstvo, pa za razliku od mnogih ne mora da brine u martu, nego se bez većeg pritiska polako spema za naredni ciklus Lige nacija i na kraju krajeva Mundijal koji nas očekuje u novembru u Kataru.

Srbija je već pobijedila Mađarsku (1:0) u prijateljskoj utakmici u Budimpešti, a sada ih očekuje još jedna provera. U utorak u Kopenhagenu zakazan je meč Danska - Srbija koji će poslije dugo vremena moći da gleda cijela Srbija!

TV prenos meča Danska - Srbija obezbijeđen je na Radio televiziji Srbije (RTS) od 18 časova, što je prvi put još od Svjetskog prvenstva u Rusiji da meč reprezentacije Srbije prenosi Javni servis. Posljednji meč fudbalera Srbije koji smo vidjeli na RTS bio je još u ljeto 2018. godine protiv Brazila (0:2).

Nakon toga RTS je izgubio TV prava i nisu prenosili "orlove" u dva ciklusa Lige nacija, kao ni u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. i Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Ipak, RTS je povratio TV prava i ubuduće će ponovo prenositi sve mečeve reprezentacije Srbije. Prvo slijedi Liga nacija tokom ljetnjih mjeseci, a potom i Svjetsko prvenstvo u Kataru. RTS će prenositi i mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. i 2028. godine, odnosno kvalifikacije za Mundijal 2026.

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo u Kataru nas očekuje već 1. aprila, a najverovatnije će Srbija biti u trećem šeširu.

Podsjetimo, meč imeđu Danske i Srbije igra se u utorak od 18 časova, a ovo će biti prilika da se Piksijev tim odmjeri sa reprezentacijom koja je obezbijedila učešće na Svjetskom prvenstvu uz fantastične kvalifkacije.

Dobra vijest je da će golman Predrag Rajković ponovo biti u timu, dok još nema informacija da li će Stojković moći da računa na rovite Nikolu Milenkovića i Strahinju Pavlovića. Takođe, pitanje je i da li će Luka Jović dobiti pravo da napusti kamp reprezentacije pošto je upravo postao otac po treći put.