KAKVE RIJEČI

"Vlahović? Ma on će biti novi Levandovski": Slavni fudbaler je igrao sa obojicom i zna zašto će Srbin postati najbolji!

Autor Dragan Šutvić

Frank Riberi je pun hvale za Dušana Vlahovića.

Izvor: Profimedia/La Presse

Dušan Vlahović ove sezone oduševljava sve u Italiji, a mnogo pažnje osim golovima privukao je i transferom iz Fiorentine u Juventus, poslom vrijednim preko 80.000.000 evra.

Ali time nimalo nije iznenađen njegov bivši saigrač Frank Riberi, koji kaže da bi srpski golgeter mogao da postane novi Robert Levandovski!

Riberi je u intervjuu za "Tutosport" govorio o Vlahoviću, sa kojim je svojevremeno u Fiorentini dijelio svlačionicu. Francuz je jasan šta je to što omogućava momku iz Zemuna da igra na tako visokom nivou.

"Vlahović je, kao i svi pravi šampioni, žestok radnik. I iznad svega, nikada ne gubi, mrzi da gubi, naljuti se čak ako mu se to i na treningu dogodi. I ja sam i dalje ljut kada izgubim utakmicu. To je stvar duha, koja mora da uđe u svaki tim", počeo je Riberi.

Francuz je potom upitan da uporedi Dušana sa jednim od najboljih golgetera u posljednjih 10 godina - Robertom Levandovskim. Riberi je sa Poljakom igrao u Bajernu.

"Da, Vlahović može da bude novi Levandovski. Dok god bude radio kao do sada, fokusiran svakog dana na napredak. Dušan je mlad, ali je psihološki sjajan - mora da se navikne na veliki pritisak u Juventusu, u vrhunskom klubu u kojem morate da dobijete svaku utakmicu."

Potom je Riberi i malo više govorio o Levandovskom.

"Robert je neko ko mnogo radi na sebi, svakog dana. Iza svih njegovih golova jeste veliki talenat, ali i izuzetan profesionalizam. On je robot. Nije slučajno da je postigao mnogo golova pored Robena i mene u prošlosti i što je nastavio u istom ritmu do dana današnjeg. Levandovski je istinski šampion i 2021. je bio najbolji na svijetu, zasluženo je dobio nagradu Zlatni igrač. Zaslužio je da dobije i Zlatnu loptu", jasno poručuje Frank Riberi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!