m:tel Prva liga Republike Srpske

Sutjeska kao furija! Fočaci u prvih 15 minuta slomili Borac iz Kozarske Dubice, a u nastavku kompletirali "poker" golova

Autor Nebojša Šatara

Domaćin je već u prvih 15 minuta praktično osigurao pobjedu u prvom susretu 22. kola.

Izvor: Facebook/FK Sutjeska Foča

U premijernoj utakmici 22. kola m:tel Prve lige Republike Srpske, Sutjeska je u Foči rutinski stigla do ubjedljive pobjede nad Borcem iz Kozarske Dubice.

SUTJESKA - BORAC 4:0 (2:0)

Iako u posljednjih pet mečeva Fočaci nisu bili u dobroj formi, zabilježivši čak četiri poraza, u petak im se sve otvorilo protiv Dubičana i već poslije prvih 15-ak minuta su stekli dvostruku prednost koja im je trasirala put ka novim bodovima.

Najprije je Stefan Arbinja u 10. minutu, nakon povratne lopte Boška Radovića, pogodio gostujuću mrežu, da bi četiri minuta kasnije, Ognjen Pljevaljčić povisio rezultat poslije centaršuta kapitena Nikole Mojovića iz slobodnog udarca.

Do odlaska na odmor, mogli su domaći do vrha napuniti mrežu gostiju, ali je golman Borca Stefan Misimović najprije odlično odbranio udarce Radoviću i Arbinji, da bi potom imao i sreće nakon šuta Pljevaljčića, koji je pogodio prečku.

I u nastavku je golman Borca Misimović spasavao gostujući tim branivši dobre prilike najprije Radoviću, a potom i Dejanu Mojoviću, da bi ipak kapitulirao u 59. minutu nakon udarca fočanskog kapitena Nikole Mojovića.

U samom finišu, još jednom je Misimović morao da vadi loptu iz svoje mreže i to u 87. minutu kada je "poker" golova Sutjeske kompletirao Dejan Mojović.

Bila je ovo 12. pobjeda ekipe iz Foče, koja se učvrstila na petom mjestu prvenstvene tabele, dok su gosti iz Kozarske Dubice uknjižili četvrti uzastopni, a ukupno 14. poraz u sezoni i nalaze se na 14. poziciji.

M:TEL PRVA LIGA RS - 22. KOLO:

Sutjeska - Borac 4:0 (2:0)
/Arbinja 10, Pljevaljčić 14, Mojović N. 59, Mojović D./

U subotu:

Drina - Podrinje (15.30)
Ljubić - Željezničar
Sloga - Alfa Modriča
Zvijezda 09 - Slavija
Sloboda - Kozara
Tekstilac - Krupa

U nedjelju:

Omarska - Budućnost (15.30)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(mondo.ba)