• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da se okupimo i dogovorimo kako dalje!" Alfa Modriča organizuje donatorsko veče povodom velikog jubileja!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji šampion i osvajač Kupa BiH obilježiće 100 godina postojanja.

 alfa modriča slavi 100 godina postojanja  Izvor: MONDO/Bojan Jakoviljević

Fudbalski klub Alfa Modriča obilježava u 2022. godine veliki jubilej – sto godina postojanja!

Klub sa stadiona "Dr Milan Jelić" jedan je od najstarijih klubova na prostoru Republike Srpske, obzirom da su samo rijetki klubovi osnovani ranije – Slavija, šamački Borac, Sloboda iz Novog Grada...

Možda će vas zanimati

Centralna manifestacija obilježavanja vijeka postojanja održaće se u četvrtak, 7. aprila, kada će klub organizovati donatorsko veče.

Kako je saopšteno iz kluba, donatorskoj večeri će prisustvovati mnogobrojni gosti iz Vlade Republike Srpske, javnih institucija Bosne i Hercegovine kao i sprski član Predsjedništva Milorad Dodik.

"Dan po dan, mjesec po mjesec, godina po godina i evo naša Modriča stigla je do svog stotog rođendana. Malo je klubova i u svijetu koji se mogu pohvaliti tolikim trajanjem. Sada kada obilježavamo taj jedinstven jubilej prilika je da se svi okupimo i dogovorimo kojim putem da idemo dalje, a da svako od nas shodno svojim mogućnostima pruži ruku Modriči i pomogne joj na bilo koji način. Uvijek je bilo da u takvim situacijama veliki postaju još veći", saopštio je nekadašnji šampion i osvajač Kupa BiH.

Modričani su prvi značajniji trofej osvojili 2003. godine, kada su postali šampioni Republike Srpske i izborili plasman u Premijer ligu BiH.
Kruna nastupa u elitnom bh. rangu bila je titula 2008. godine, dok je četiri godine ranije u klupske vtirine stavljen i trofej namijenjen pobjedniku Kupa BiH.

Takođe, jednom je Modriča stigla do kraja u Kupu Republike Srpske (2007.), dok je još dva puta igrala u finalu (2003. i 2004.).

Na evropskoj sceni Alfa Modriča odigrala je osam utakmica – po četiri u nekadašnjem Kupu UEFA i kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Santa Koloma je lako eliminisana na startu kvalifikacija za Kup UEFA 2004. godine, ali je Levski iz Sofije bio nepremostiva prepreka.

Na naredni evropski nastup čekalo se četiri godine. Izašlo se, u prvom kolu kvalifikacija za evro-elitu, na kraj sa Dinamom iz Tirane, dok je u drugom kolu uspješniji bio Olborg.

Klub se trenutno takmiči u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boris

Srećno za FK Modriču i veliko poštovanje za utemeljivača svih uspijeha Modriče dr Milana Jelića

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC