Fudbal

Srbin srušio Barselonu na Nou Kampu: Piksi će obratiti pažnju na njega - dva puta su pobijedili velikana ove sezone!

Autor Dragan Šutvić

Noć za pamćenje Rajo Valjekana i srpskog internacionalca Nikole Maraša

Izvor: Profmedia

Srpski štoper Nikola Maraš (26), igrač Almerije na pozajmici u Rajo Valjekanu, sa saigračima je ostvario istorijsku pobgedu protiv Barselone. I to na Nou Kampu, gdge je nedavno bljesnuo i Filip Kostić.

Golom veziste Alvara Garsije u sedmom minutu, Rajo je prvi put u istoriji dva puta pobijedio Barsu u jednoj sezoni. Ovog puta, u tom trijumfu učestvovao i je bivši igrač Rada, koji je 100 minuta vodio veliku borbu sa napadačima domaćih. I izašao kao pobjednik.

Maraš je bio starter na četvrtoj utakmici u nizu, tokom kojih je njegov tim primio dva gola. U toj seriji, Rajo je odigrao neriješeno protiv Valensije kod kuće i dva puta pobijedio u Barseloni – i na terenu Espanjola i na terenu Barse.

Maraš je bivši štoper Rada i u inostranstvu je od 2019. godine igrao za portugalski Šaves, Almeriju i Rajo, u kojem će biti na pozajmici do 30. juna. U slučaju da nastavi da ovako igra, ne bi bilo iznenađenje da ostane u tom timu.

Sa druge strane, Barselona nije uspjela da opravda ulogu favorita iako je u napadu imala Pjera-Emerika Obamejanga, Ferana Toresa, Usmana Dembelea, sa klupe je ušao Memfis Depaj…  

I ovim rezultatom, Barselona je pokazala da je blistava pobjeda protiv Reala u Madridu (4:0) ipak bila samo bljesak, nakon kojeg je Ćavijev tim doživio drastičan pad forme. Barsa je u posljednje četiri utakmice izgubila tri puta, jer su je prije Rajo Valjekana u aprilu pobijedili i Kadiz i Ajntraht – i jedni i drugi na Nou Kampu.

Zbog takve Barselone, odavno je samo pitanje trenutka u kojem će Real matematički postati šampion Španije.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!