• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvijezda Barselone ruši rekord Nikole Žigića: Ovo niste znali - srpski div je ispisao istoriju, ali on mu opasno prijeti

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Može li Pjer Emerik Obamejang da uradi isto što i svojevremeno Nikola Žigić?

 nikola žigić drži rekord u primeri Izvor: Profimedia

Uspjela je Barselona teškom mukom da zabilježi važnu pobjedu u Primeri koja ih je približila plasmanu u Ligu šampiona. Savladan je Real Sosijedad 1:0 i to najviše zahvaljujući silnim promašajima Baskijaca.

No, na ovom meču vidjeli smo i pogodak Pjera Emerika Obamejanga koji je istakao kandidaturu da sruši rekord Primere koji drži niko drugi do - Nikola Žigić!

Možda će vas zanimati

Obamejangov pogodak je donio vrijedna tri boda Barsi, koja sada na drugom mjestu tabele ima dva boda više od četvrtoplasiranog Atletiko Madrida, ali i utakmicu manje u odnosu na ekipe oko sebe.

Međutim, ono što je vrijednim statističarima zapalo za oko jeste da Gabonac prijeti sruši rekord nekadašnjeg srpskog napadača. Nikola Žigić je 2009. godine po dolasku u Rasing iz Santandera u zimskom prelaznom roku sezonu završi sa čak 13 golova uz svoje ime!

Srpski gorostas je tako postao rekorder među igračima koji su u neki klub Primere stizali u zimskom prelaznom roku, a Obamejang od januarskog prelaska u Barselonu već stigao do devetog pogotka.

Tako mu je potrebno još pet golova do kraja sezone da prestigne Žigića, koji je na pozajmici iz Valensije prije 13 godina bio vrijedno pojačanje Rasinga.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC