• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal! Pike uzeo 24.000.000€ od Saudijaca: Isplivali snimci zavjere oko novog takmičenja - "Daćemo Realu 8 miliona!"

Autor Dragan Šutvić

Veliko istraživanje dovelo je do informacija po kojima su fudbaler Barselone i predsjednik FS Španije napravili tajni dogovor ne bi li se španski Superkup održavao na Bliskom istoku u novom formatu, a sve kako bi njih dvojica ostvarili ogromnu finansijsku korist.

 pike u skandalu oko superkupa španije  Izvor: Profimedia

Nevjerovatne informacije su se pojavile u španskim medijima! Isplivali su audio snimci fudbalera Barselone Đerara Pikea i predsjednika Fudbalske federacije Španije Luisa Rubijalesa, u kojima njih dvojica dogovaraju multimilionerski ugovor po kojem bi se Superkup Španije igrao u Saudijskoj Arabiji.

Tom prilikom, Rubijales i Pike su postigli dogovor da dobiju ogroman bonus za organizovanje takmičenja, po kojem bi kompanija fudbalera Barselone trebalo da inkasira čak 24.000.000 evra!

Možda će vas zanimati

Kako ekskluzivno saznaje "El Konfidensijal" u svom opsežnom istraživanju, fudbaler Barselone i prvi čovjek španskog fudbala udružili su snage van terena ne bi li za sebe zaradili velike svote novca.

Na audio snimcima koje je isti list objavio, može se čuti glas Đerara Pikea na kojem objašnjava koliko bi koji klub mogao da dobije novca za učestvovanje na tom takmičenju, koje je prošireno i iz Španije preseljeno u Saudijsku Arabiju.

"Đeri, čestitke. I ne mislim na jučerašnju odličnu utakmicu, nego na to da je prošla ponoć i da je dogovor sa Saudijskom Arabijom potvrđen. Hvala za sve", rekao je Rubijales Pikeu 15. septembra 2019. Međutim, šta je zapravo sve otkriveno?

Izvor: Profimedia

Pojavila su se dokumenta po kojima se vidi da su se Pike i Rubijales ujedinili da dvomeč španskog Superkupa pretvore u "fajnal for" turnir koji bi mogao da bude bogatije prodat za TV prava, naravno, kako bi i njih dvojica mogli da "masno" profitiraju. Ideja je bila da se prvo sve ponudi Madridu i stadionu "Santijago Bernabeu", a kada bi očekivano bili odbijeni, da se sve zapravo održi na stadionu "Kamp Nou".

Međutim, u cijelu priču je uvedena i Saudijska Arabija, sa kojom je Pike imao prethodnih saradnji preko njegove kompanije Kosmos Holding. Kada je Rubijales rekao Pikeovim predstavnicima da Real ne želi da ide tako daleko i da neće napuštati Španiju za manje od 8.000.000 evra, Pike je putem audio poruke pokušao da sve ispregovara.

"Vidi Rubi... Ako je pitanje novca, ako bi oni (Real, prim. aut.) igrali za osam miliona, pa plati Realu osam i osam za Barselonu. Ostala dva tima dobiju dva i jedan milion, to je 19. I ti zadrži Federaciji šest miliona, čovječe. Prije bi dobio ništa, sad je tu šest. I možda da to iscijedimo iz Saudijske Arabije, da im kažemo da ako ne plate, Real neće igrati", na jednom audio snimku se čuje prijedlog Pikea namijenjen Rubijalesu.

U nekoliko navrata, njih dvojica su se sretali u Madridu, čak i poslije nekih utakmica Barselone u tom gradu. Kada se u avgustu 2019. pojavila informacija da je španska federacija blizu potpisa sa Saudijcima, Pike je morao da reaguje i ubijedi Rubijalesa da ne odustane od dogovora.

"Ako sad promijeniš odluku i organizujemo negdje drugo samo jer su ljudi to saznali, onda će to koristiti protiv tebe", ubjeđivao ga je Pike na jednom snimku.

Luis Rubijales, predsednik Fudbalske federacije Španije
Izvor: Profimedia

Na kraju, u septembru 2019. godine, Fudbalska federacija Španije je potpisala ugovor da se Superkup te zemlje održava u Saudijskoj Arabiji u narednih šest godina. Španski savez je tako potvrdio garantovani dobitak od 40.000.000 evra neto, što je značajno uticalo i na Rubijalesovu platu. Razlog je taj što su njegova primanja varijabilna u odnosu na prihode saveza, pa je tako i on imao direktne koristi od ovog posla.

Sa druge strane, "El Konfidensijal" tvrdi da bi Pikeova kompanija naplatila 4.000.000 evra po sezoni od saudijske kompanije "Sela", što znači da bi za šest sezona inkasirao ukupno 24.000.000 evra kao "bonus za uspješnost dogovora".

Navodi se da u svemu postoje i klauzule po kojima bi ugovor sa Saudijcima bio prekinut ukoliko Pikeov "Kosmos" ne bi dobio svoj novac iz bilo kog razloga. Za sada su predstavnici i španske fudbalske federacije i Đerara Pikea bili nedostupni za komentar, navodi "El Konfidensijal".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Skupa je Šakira, valja je hraniti, oblačiti... Uvijek malo para

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC