OPA!

Golman kog znaju samo u Srbiji prodat za 17.5 miliona: Niko nije izludio Mitrovića kao Irac, Siti trlja ruke!

Autor Milutin Vujičić

Interesantan transfer u Premijer ligi, golman Gevin Bazunu iz Sitija ide u Sautempton.

Izvor: Profimedia

Gavin Bazunu (20) je mladi Irski golman koji se potpuno niotkuda pojavio na sceni i najbolji meč u karijeri odigrao je protiv Srbije. Bilo je to u Dablinu, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kada je Bazunu bio najzaslužniji što je Irska osvojila bod (1:1), a po šansama "orlovi" su mogli da daju četiri-pet golova.

Odbranio je čak devet šuteva na toj utakmici, najviše napadaču Aleksandru Mitroviću, a njih dvojica bi i naredne sezone u Premijer ligi mogli da imaju duele pošto je Irac promijenio klub.

Napustio je Mančester siti za čak 17,5 miliona evra, a da pritom nije odigrao nijedan meč za "građane".

Sautempton ga je kupio nakon odličnih nastupa za Irsku, ali i za Portsmut, klub koji igra u trećem rangu engleskog fudbala. Bazunu je prošle sezone branio na 46 mečeva i primio je 53 pogotka, dok je na 17 susreta bio nesavladan, a to je bilo dovoljno da dobije šansu u Premijer ligi.

Mnogi smatraju da su ga "sveci" preplatili jer su odmah Sitiju isplatili 14 miliona, dok su ostale stavke uslovne. Takođe, Siti vjeruje u ovog mladića i ubacio je klauzulu od 20% od sljedećeg transfera, dok imaju i pravo preče kupovine.

Očekuje se da Bazunu bude prvi golman Sautemptona naredne sezone, dok u Sitiju ne bi imao mjesta pored Edersona, Stefena i veterana Karsona koji je nedavno produžio ugovor. Smatraju u Sitiju da će veću uslugu mladiću napraviti ako ga prodaju, umjesto da ga drže na klupi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!