Stigao je!

Partizan ostvario najveću želju u prelaznom roku: Iliev mu dao sedmicu i poručio - Takvi su nam potrebni!

Autor Dragan Šutvić

"Svi ćete vidjeti njegove kvalitete!", poručio je sportski direktor crno-bijelih.

Izvor: Youtube/screenshot/FK Partizan Beograd

FK Partizan predstavio je javnosti svoje najnovije pojačanje, vezistu Patrika Andradea (29 godina, 176 centimetara) i tako ozvaničio da je uradio važan posao u prelaznom roku. Napadač sa Zelenortskih Ostrva, zemljak špica crno-bijelih Rikarda Gomeša, u četvrtak je potpisao višegodišnji ugovor u Beogradu, a u petak došao u Ptuj i pridružio se ekipi Ilije Stolice.

Na konferenciji za novinare u Partizanovoj bazi, doskorašnjeg igrača Karabaga predstavio je sportski direktor crno-bijelih Ivica Iliev. On je naglasio da je izuzetno zadovoljan dolaskom igrača koji je nastupao i za Morejrense, Černo More...

"Imam veliko zadovoljstvo da predstavim našeg novog igrača, pojačanje, igrača kojeg smo dugo čekali i učinili i moguće i nemoguće da ga dovedemo. Podigli smo ljestvicu i hoćemo da nastavimo u tom ritmu. Patrik je igrač koji nam je potreban za najveće ciljeve, bio je najveća želja u ovom prelaznom roku, okarakterisan je kao primarni cilj i pozicija koja treba da nam donese prevagu i možda ono što nam je u prethodnoj godini i godinama nedostajalo", rekao je Iliev u Sloveniji.

"Imam velika očekivanja od njega. Ona su takva da vjerujem da će biti jedan od najbitnijih igrača našeg kluba. Izuzetno me raduje to da igrači koje dovodimo, a on je jedan od njih, su igrači koji prave razliku u evropskim okvirima i prošlogodišnje učestvovanje njegovog kluba u Ligi konferencija je bilo fantastično, pogotovo kad je on u pitanju i bio je po nekim anketama u idealnom timu tog takmičenja. Želim da mu poželim puno uspjeha i zajedničkog zadovoljstva u narednim godinama", dodao je on.

Andrade je otkrio da je brzo odlučio da dođe i da je Rikardo imao veliku zaslugu za to.

"Pričao sam sa Rikardom, on je taj djelić slagalice koji mi je olakšao odluku da dođem u Beogradu. Bilo je i drugih ponuda, ali kada sam saznao da me Partizan želi, čuo sam se sa Rikijem, agentom i brzo odlučio. Za dva dana sam prelomio i došao. Tu sam da pomognem Partizanu da osvaja trofeje. Nadam se da ćemio svi zajedno to uspjeti da uradimo", poručio je fudbaler.

Iliev je na tom mjestu dodao: "Krasi ga karakter pobjednika, uz sve ostale nevjerovatne kvalitete, koje ćete svi vidjeti. Glavna crta karaktera mu je to da je pobjednik, a takvi nam trebaju".

Patrik Andrade
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Crno-bijeli su prije četiri dana predstavili i pojačanje u defanzivnoj liniji, Aleksandra Filipovića, a prije njega u klub se vratio i nekadašnji đak "Parnog valjka", Zlatan Šehović. Trener Stolica, direktor Iliev i saradnici su usred velikog posla u pravljenju tima, jer se klub iz Humske ovog juna rastao sa sedmoricom igrača iz prošlosezonskog tima.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!