• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džudo praznik u Laktašima - Evropski kup za juniore! U Republiku Srpsku stižu takmičari iz 24 države

Autor Dragan Šutvić

Laktaši će predstojećeg vikenda biti domaćin juniorskog Evropskog kupa u džudou.

 džudo evropa kup Izvor: Džudo savez Republike Srpske

Predstojećeg vikenda, u Laktašima će biti održan Evropski džudo kup za juniore, koji će biti, kako ističu organizatori, bodovan za svjetsku rang listu.

Možda će vas zanimati

"Ovo takmičenje se prvi put održava u Laktašima, odnosno Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Imamo, prema prijavama, 236 takmičara iz 24 zemlje svijeta sa dva kontinenta. Ovo takmičenje je u zvaničnom kalendaru Evropske i Svjetske džudo federacije. Nama je čast da budemo tehnički organizatori, nadamo se da ćemo dobiti dobre ocjene i da će ovakva takmičlenja, na neki način, postati tradicija. Zahvalio bih se gospodinu Branislavu Crnogorcu (predsjednik Džudo saveza BiH, op.a.), koji je lobirao i koji je zaslužan što smo baš mi dobili organizaciju, a takođe veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu porodice omladine i sporta i Gradu Laktaši", rekao je Ognjen Pavlović, predsjednik Džudo saveza Republike Srpske, i dodao da je ovaj kup odlična prilika da se domaći džudisti predstave na međunarodnoj sceni.

"Imamo 26 takmičara iz Bosne i Hercegovine, ovo je jedna nova generacija. Među njima ima sjajnih pojedinaca koji tek treba da pokažu svoj kvalitet."

Organizacija Evropskog kupa značajan je događaj za džudo u regionu.

"Drago mi je da sam danas ovdje, sigurno ovih dana u Laktašima nas čeka praznik našeg sporta. Evropa kup je takmičenje koje se boduje za svjetsku rang listu i ponosni smo što organizujemo velika međunarodna takmičenja. Džudo nije najtrofejniji olimpijski sport nego je i naš savez jedna od federacija koja je poznata po odličnim organizacijama. Sve je sporemno i bićemo ponosni organizatori. Iz dubine srca želim da se zahvalim tehmičkom organizatoru koji je odradio ogroman posao. Mi smo ponosni na činjenicu da ćemo organizovati Evropa kup za seniore, Svjetsko U-18 prvenstvo i Evropsko prvenstvo za džudiste do 23 godine", rekao je prvi čovjek Džudo saveza BiH.

Izvor: Džudo savez Republike Srpske

Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, ističe da je predstojeći Evropa kup koji na najboji način promoviše Republiku Srpsku.

"U ime Vlade Republike Srpske zahvaljujem se tehničkom organizatoru, Džudo savezu Republike Srpske, gradonačelniku Bojiću, koji su doprinijeli da ovaj događaj, siguran sam, bude organizovan na vrhunskom nivou. Na to treba da budemo ponosni. Nadam se da ćemo biti odlični domaćini, a Ministarstvo sporta će kao i do sada podržavati džudo sport na više nivoa."

Prvi čovjek Laktaša Miroslav Bajić kaže da će, zahvaljujući ovom takmičenju, Laktaši biti džudo centar svijeta u narednim danima

"Trudićemo se da kao grad domaćin i Republika Srpska osvjetlamo obraz. Činjenica da imamo 24 zemlje i 236 takmičara odaje sjajan utisak. Maksimalno smo se potrudili da učestvujemo organizaciji, da pomognemo organizatorima, da promovišemo sport. Mnogi džudisti su na međunarodnoj sceni ostvarili značajne uspjehe i pravi su ambasadori."

Svečano otvaranje takmičenja je u subotu od 9.30 časova. Uvodni program na rasporedu je od 10.00 časova (oba dana), dok su finalne borbe zakazane za 16.00 časova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC