• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga bez prvoligaške licence! Oglasio se FS RS: Nisu ispunili nijedan od pet kriterijuma!

Autor Dragan Šutvić

Sloga-2 iz Gornjeg Crnjelova neće u predstojećoj sezoni biti član m:tel Prve lige Republike Srpske.

 sloga iz gornjeg crnjelova neće igrati u prvoj ligi rs  Izvor: MONDO/Ilustracija/Stefan Stojanović, Vedran Ševčuk

Iako je prošle sezone osvojila titulu u drugoligaškom takmičenju, OFK Sloga-2 iz Gornjeg Crnjelova neće u predstojećoj takmičarskoj godini nastupati u elitnom rangu FS RS.

Prvi čovjek ovog kluba je u jednoj od izjava za medije za takav rasplet situacije okrivio Savez i Komisiju za licenciranje, te najavio povlačenje iz fudbala.

Ovog petka reagovao je Fudbalski savez RS i oglasio se saopštenjem za javnost, u kome se navodi da Sloga nije ispunila nijedan od pet kriterijuma potrebnih za dobijanje licence za nastup u prvoligaškom takmičenju.

Možda će vas zanimati

"OFK Sloga-2 iz Gornjeg Crnjelova, kao prvoplasirani klub Druge lige Republike Srpske – grupa istok u sezoni 2021/22. nije ispunio nijedan od pet potrebnih kriterijuma (zakonski, infrastrukturni, sportski, kriterijum za osoblje i administraciju i finansijski) u primjeni vanrednog sistema licenciranja za klubove iz nižeg ranga za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske. Pomenuti aplikant za tri od pet kriterijuma (infrastrukturni, Kriterijum za osoblje i administraciju i finansijski) nije dostavio nijedan dokument, dok se isti klub nije udostojio da u zakonskom kriterijumu dostavi u dokumentaciji za licenciranje ni osnovna dva akta – klupski Statut i Izvod iz javnog registra", naveli su iz FS RS.

Kako se ističe, Prvostepena komisija za licenciranje pri FS RS, prema svemu navedenom, nije imala dilemu.

"Admininistracija Saveza je izvršila pregled dokumentacije svih aplikanata u primjeni vanrednog sistema licenciranja za klubove iz nižeg ranga za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske, te sastavila izvještaj na čijoj bazi je, uz dodatno pregledavanje dokumentacije aplikanata, Prvostepena komisija za licenciranje, na sastanku održanom 22. juna 2022. godine, jednoglasno zaključila i donijela odluku da OFK Sloga-2 iz Gornjeg Crnjelova ne ispunjava nijedan od pet zadatih kriterijuma u prosecu licenciranja za sezonu 2022/23. u Prvoj ligi Republike Srpske, te je njena aplikacija odbijena. Pravila u procesu licenciranja, u ovom slučaju, u prvostepenom postuku primjene vanrednog sistema licenciranja za klubove iz nižeg ranga za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske, su jasna i strogo se primjenjuju za sve aplikante, pa tako i za OFK Slogu-2 iz Gornjeg Crnjelova", kažu iz FS RS.

Naredne sezone će u prvoligaškom takmičenju, inače, učestvovati 18 ekipa, a Izvršni odbor FS RS treba da utvrdi konačan spisak učesnika. Kandidati da se nađu u višem rangu su mrkonjićka Sloboda, nevesinjski Velež, Famos iz Vojkovića...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC