Spremni?

Najbolji ili najgori, to je Partizan! Crno-bijeli idu na teško gostovanje, a trener rivala je istakao čak 5 igrača!

Autor Haris Krhalić

Vladimir Gaćinović je svjestan da je Partizan opasan iako u prva tri kola nije pokazao ono što se od njih očekuje.

Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana su startovali Superligu sa ubjedljivom pobjedom nad Javorom, a onda su uslijedila dva remija i odlazak Ivice Ilieva sa mjesta sportskog direktora.

Sada u četvrtom kolu crno-bijeli igraju sa Novim Pazarom koji je takođe loše počeo sezonu i za sada nema bodove upisane u ovoj sezoni. Trener ekipe iz Raške Vladimir Gaćinović je pred duel sa Partizanom u 18:55 istakao da i pored loše forme rival jeste ozbiljan favorit.

"U prethodnim kolima pokazali smo da znamo i možemo, ali to nismo naplatili. Idemo da se sudarimo s Partizanom, jer drugačije ne umijemo. Učim momke da rade na afirmacije igre, a ne na dekadenciji. Što se tiče crno-bijelih, u najboljoj ili najgoroj formi, to je Partizan", rekao je on.

Pogotovo je istakao strance iz redova tima Ilije Stolice kao opasne, ali je pomenuo i jednog domaćeg igrača.

"Individualni potencijal je veliki, prije svega naprijed sa Rikardom Gomešom, Kvinsijem Menigom, Fusenijem Dijabateom i Patrikom Andradeom, a i Slobodan Urošević igra visoko. Na nekim mjestima su malo slabiji, ali brzina je evropska. Svako može da riješi i greške protiv njih su skupe", naglasio je on.

Što se tiče svog tima istakao je da u hodu mijenja neke stvari u igri i da vjeruje da će u narednim kolima Novi Pazar uspjeti da se "namjesti" kako treba. 

"Iako neke stvari mijenjamo iz kola u kolo, ne smijemo da odustanemo od sebe. Gledamo u svoje dvorište i sa pozitivne strane. Drugačije ne može. Imamo kvalitet i pretočićemo ga u rezultat, ali bole naše lančane greške iz prethodnih kola. Ne volim da pričam koliko smo zaslužili bodova, realnost je da smo na nuli. Sigurno će biti dvije ili tri promjene u odnosu na prošlo kolo u Ivanjici, imam i dvije dileme. Realno, nismo se još namjestili kako želimo. Pogotovo to važi za napad, gdje opet nemamo Ratkovića, on nam mnogo znači", zaključio je iskusni Gaćinović.