GLASAJTE!

5 kandidata za novog trenera Partizana! Stolica otišao bez pozdrava - Savo favorit da se vrati, ali tu su i oni (ANKETA)

Autor Bojan Jakovljević

Partizan je ispao iz kvalifikacija za Ligu Evrope, a Ilija Stolica je istog momenta smijenjen. Sada se postavlja pitanje ko će na "užarenu" klupu crno-bijelih.

Izvor: MN PRESS

Nema kraja Partizanovim mučenjima! Poslije poraza na Kipru, AEK iz Larnake je u Beogradu dovršio stvar i eliminisao crno-bijele, zadavši im ozbiljnu šamarčinu na domaćem terenu.

Uprava Partizana je smijenila Ilija Stolicu, tvrde mediji, i to odmah po okončanju puta crno-bijelih u kvalifikacijama za Ligu Evrope. On se potom nije pojavio na konferenciji za medije, pa se sada postavlja glavno pitanje - ko će biti novi trener Partizana?

Ljeto još nije ni završeno, a u Humskoj se ono svima već smučilo. Mnogo bure i loših rezultata, odlazak sportskog direktora Ivice Ilieva, pa onda i Stolice poslije pet uzastopnih mečeva bez pobjede doveli su do užasne atmosfere u i oko kluba.

Ali Partizan nije još dočekao svoj kraj u UEFA takmičenjima, pošto će se za grupnu fazu Konferencijske lige boriti protiv kluba sa Malte. Taj dvomeč startuje već za šest dana, a evo ko su petorica trenera od kojih bi Partizan potencijalno mogao da izabere novog šefa stručnog štaba.

/Potencijalni kandidati za trenera Partizana/

GLAVNI FAVORIT? SAVO MILOŠEVIĆ

Reklo bi se da je Savo Milošević u ovom trenutku prvi favorit za povratak na užarenu klupu crno-bijelih. Nekadašnji trener Partizana je još ljetos bio želja uprave kluba, ali se tada sve zakomplikovalo oko njegovog slučaja sa Olimpijom, kada je dobio otkaz u timu iz Ljubljane i tražio određenu odštetu za to.

Milošević je Partizan vodio od 2019. do 2021. godine, sa njima je već igrao jednom u Ligi Evrope, a još uvijek je bez posla od odlaska iz Olimpije poslije četvoromjesečnog mandata.

Ko je vaš favorit za klupu Partizana?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt

VUKOVIĆ, PA JOŠ TROJICA

Partizan je prošlog ljeta odbila nekolicina trenera, pa tako u Humsku nisu razmišljali da dođu Mladen Krstajić, Vladimir Ivić, Veljko Paunović, Marko Nikolić... Ali poslije te poduže liste, drugi kandidat za klupu Partizana je Aleksandar Vuković.

Nekadašnji igrač crno-bijelih je trenersko ime stekao u Poljskoj, gdje je sa Legijom iz Varšave bio i šampion. I on se ljetos pominjao kao opcija, ali do materijalizacije posla nije došlo. A poslije Vukovića, još tri imena bi mogla da konkurišu, neki od njih možda čak i u privremenoj ulozi dok uprava Partizana ne dogovori konačno rješenje.

/Ovako je Partizan eliminisan iz kvalifikacija za Ligu Evrope/

To su Albert Nađ, Igor Duljaj i Nenad Brnović. Trojica bivših vezista Partizana su u različitim pozicijama. Nađ je trener Teleoptika i mogao bi da bude "unaprijeđen" ukoliko crno-bijeli ne dobiju "DA" od Miloševića ili Vukovića. Slično je i sa Nenadom Brnovićem, trenerom omladinskog tima Partizana. On je prošle sezone za MONDO otkrio da ima veliku ambiciju da jednog dana postane trener Partizana, pa bi u Humskoj i njega mogli da vide kao "rezervnu opciju".

Na kraju, Igor Duljaj takođe dobro poznaje situaciju u Partizanu, pošto je do ljetos bio pomoćnik Aleksandru Stanojeviću. Za njega se nameće da bi možda bio i najmanje raspoložen za takav poduhvat od ove trojice trenera. Ko god stigao, doći će u teškom trenutku...