Fudbal

Lalatović dobio prvo pojačanje - iz Švajcarske! Igrao u Ajaksu, ali pamti ljeta u Nišu...

Autor Haris Krhalić

Nenad Lalatović je dobio prvo pojačanje u Radničkom iz Niša.

Izvor: MN PRESS

Prelazni rok se završio u većini evropskih zemalja, ali ne i u Srbiji gdje je "pijaca" otvorena sve do 15. septembra. To je omogućilo Nenadu Lalatoviću, koji samo što je promovisan kao trener Radničkog, da dobije pojačanja i po svom ukusu pošto je naslijedio tim koji su mu ostavili prethodnici Mrkić i Sivić.

Radnički je ekspresno reagovao tako da je ugovor sa Nišlijama potpisao perspektivni mladi bek Filip Fraj iz Švajcarske, a koji posjeduje i pasoš Srbije. Fraj je rođen 2001. godine u Švajcarskoj i igrao je u mlađim reprezentativnim kategorijama ove zemlje, tako da se na "Čairu" nadaju da bi mogao da ima sličan put poput Stefana Mitrovića koji se u Srbiju vratio kao potpuno nepoznat igrač sa kanadskim papirima.

"Ne osjećam se kao stranac u Nišu, ovde sam uvijek volio da dođem za praznike kod bake i deke, moja porodica potiče odavde ovo je i moj grad, i svakako je to imalo uticaja na moju odluku da karijeru nastavim u Radničkom. Naravno, ovo je veliki klub koji je posljednjih godina promovisao nekoliko izuzetnih mladih igrača, i volio bih da nastavim tu tradiciju, da svoju punu fudbalsku afirmaciju doživim u Radničkom", rekao je Fraj po predstavljanju u Nišu dodavši da je prethodnih dana već trenirao sa ekipom i primetio da je konkurencija za mjesto u timu žestoka.

"Donosim sa sobom iskustvo igranja na profesionalnom nivou i ekipama koje izuzetno dobro rade u mlađim kategorijama, pa jedva čekam da se predstavim niškoj publici".

Fraj je inače je prve fudbalske korake napravio u Cirihu, a u toku svog fudbalskog razvoja bio je član i čuvene fudbalske škole holandskog Ajaksa. Igrao je omladinskom timu ekipe iz Amsterdama, kao i u UEFA Ligi šampiona mladih timova, međutim kao profesionalac igrao je za pomenuti Cirih i Vil.