Napeto

Frka u svlačionici: Pike se žalio, a Ćavi se čuo! Trener se sprema da skloni legende: Ne igraš? Igraćeš još manje!

Autor Dragan Šutvić

Ćavi navodno precrtao Đerara Pikea, svog bivšeg saigrača.

Izvor: Profimedia

Sudeći prema pisanju katalonskog "Sporta", Đerar Pike uskoro bi mogao da napusti Barselonu. Španski veteran se navodno žalio saigračima u svlačionici zbog male minutaže, a trener Ćavi ga je čuo, pa mu je rekao: "Dobro, sad ćeš igrati još manje". Navodno, bivši saigrači nisu u dobrim odnosima jer mladi trener više vjeruje u mlađe snage, pa zato na utakmicama više koristi Ronalda Arauha, Erika Garsiju i Žila Kundea, dok je Pike nastupio samo po jednom u Primeri i u Ligi šampiona.

Pike (35) je kao i Ćavi dijete Barselone, uz razliku da je od 2004. do 2008. bio član Mančester junajteda. Ipak, zajedno su pisali istoriju kluba i svjetskog fudbala, osvajali Ligu šampiona 2009, 2011. i 2015. i trofejni štoper sada je prvi zamjenik kapitena Serhija Busketsa. Međutim, i da nije izbila svađa između njega i trenera, malo je vjerovatno da će uz trenutnu minutažu još dugo ostati u klubu, a možda i u fudbalu kao igrač.

Sa druge strane, Ćaviju je sigurno najvažnije to da je Barselona poslije početnog kiksa protiv Rajo Valjekana (0:0) vezala pet uzastopnih pobeda, iako je u Ligi šampiona prošle nedjelje doživjela već uobičajeni poraz protiv Bajerna (0:2). Takođe, već se nagađa da bi uz Pikea narednog ljeta tim mogli da napuste i drugi veterani, poput Busketsa, beka Đordija Albe, a možda uz njih ode i Serđi Roberto (30), koji je ove sezone rezerva, a posljednjih nedjelja je i povrijeđen. Prema tim navodima, kada se bude rastao sa četvoricom kapitena, Ćavi bi mogao da traku da nekom od Nijemaca u timu, golmanu Mark-Andre Ter Štegenu ili centarforu Robertu Levandovskom, koji je ovog ljeta došao iz Bajerna. 

O tim planovima će se sigurno tek čuti, ali u ovom trenutku je prioritet i Ćaviju i klubu to da se čini da bi Barsa ove sezone mogla da se vrati u trku za titulu, koju nije osvojila od 2018.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!