• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ko ga j**e, postao sam milioner": Zvao ga evropski velikan, a kad je vidio novac iz ugovora - pristao je na sve!

Autor Haris Krhalić

Mnogi su do sada zaboravili Aleksa Songa i njegov boravak u Barseloni.

 Aleks Song o ugovoru sa Barselonom Izvor: Instagram/17alexsong/Printscreen

Kada neki od najvećih fudbalskih klubova na svetu, poput Barselone, pozove nekog igrača i poruči mu da ga žele u svom timu, jako teško je odbiti takvu ponudu. Rijetki su oni koji uspiju da kažu "ne", a naročito ne oni koji možda i ne očekuju da se nađu u takvom klubu.

Jedan od takvih bio je i Aleks Song, kamerunski fudbaler koji je prethodno nosio dres Arsenala. U ljeto 2012. godine je stigao u Barselonu u transferu vrijednom 15.000.000 evra, a on je bez problema priznao da je takvu odluku donio u velikoj mjeri i zbog novca.

Song je bio bitan igrač u Arsenalu, a po odlasku Pepa Gvardiola iz Barselone, Katalonci su smatrali da im je Kamerunac neophodan na sredini terena. Dogovorili su se s Arsenalom bez većih problema, a samo je trebalo još da Song potpiše ugovor. On je bio svjestan da se u Barseloni neće naigrati fudbala. Mogao je da ostane u Premijer ligi i ima veću ulogu, da se o njemu više piše i priča, ali Song je objasnio kako su stvari tekle iza kulisa.

"Održao sam sastanak sa sportskim direktorom Barselone. Jasno mi je rekao da neću igrati previše. J**e mi se što neću igrati. Znao sam da ću da postanem milioner. Kada sam vidio koliko je novca u ugovoru i koliko ću zaraditi, nisam dva puta razmišljao", iskreno je priznao Song.

Kamerunac je u Barsi nastupao tokom dvije sezone i nosio je dres katalonskog giganta 65 puta. Postigao je jedan gol i potom otišao na pozajmicu u Vest Hem. Ipak, ako će Songa po nečemu pamtiti na "Nou Kampu", to je po jednoj dodjeli pehara 2013. godine koja je nasmijala ljubitelje fudbala širom svijeta.

Tada je kapiten Karles Pujol dobio trofej prvaka Španija i krenuo prema Eriku Abidalu, kako bi podigao pehar zajedno sa Francuzom koji se vratio na teren uprkos teškim zdravstvenim problemima. Ali Song se malo prevario.

Pomislio je da Pujol ide prema njemu i sa osmjehom je iskoračio ka kapitenu, ne bi li zajedno podigli pehar. Međutim, Pujol je uzeo Abidala za ruku, a Songu je sa lica nestao osmjeh. Tako je nastala jedna poprilično neprijatna situacija za Kamerunca, koju i skoro 10 godina kasnije mnogi i dalje pamte. Inače, Song danas igra fudbal daleko od najjačih evropskih liga, u redovima Arta/Solara iz Džibutija.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC