• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćavi je precrtao tri zvijezde u Barseloni! Bili su saigrači, sad za njih nema mjesta - sve ih je sklonio iz tima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi španski trener odlučio je da podmmladi tim, pa su najiskusniji fudbaleri ostali bez minutaže.

 Ćavi ne računa na Đerara Pikea, Đordija Albu i Serhija Busketsa Izvor: Profimedia

Velike promjene u Barseloni događaju se od Ćavijevog dolaska u klub, a kada je nekadašnji vezni fudbaler stigao u klub igrački kadar nije bio na potrebnom nivou. Zato se Barsa, i pored velikih finansijskih problema, silno pojačavala u prethodnim prelaznim rokovima. To je doprinijelo ekipi, ali i bacilo u drugi plan nekoliko iskusnijih igrača.

Po svemu sudeći, Ćavi više uopšte ne računa na trojicu ljudi sa najdužim stažom u klubu. Đerar Pike, Đordi Alba i Serhio Buskets samo su odgledali meč sa Elćeom na klupi za rezervne igrače. Kapitensku traku ponio je golman Mark Andre Ter-Štegen, a trojica fudbalera koji su svojevremeno bili Ćavijevi saigrači nisu ušli u igru.

Mladi Aleks Balde koji je izdanak Barsine škole "zacementirao" je mjesto uz lijevu aut liniju i više niko ne priča o Albi, štoperski tandem napravili su Garsija i Arauho, dok u veznom redu prednost nad Busketsom ima čak i Frenki de Jong. Holandski fudbaler bio je na izlaznim vratima kluba tokom čitavog ljeta, a sada je u timu prije jednog od najiskusnijih fudbalera.

Ovakav odnos prema nekadašnjim zvijezdama natjerao je španske novinare da razviju teoriju kako će se klub uskoro zahvaliti na saradnji svoj trojici fudbalera. Zenit njihove karijere davno je prošao, a ogromne plate težak su udarac za klub koji grca u problemima već nekoliko godina. Zbog toga ne bi bilo iznenađenje da im Ćavi uputi prijateljski savjet da napuste klub. Već ovog ljeta pričalo se o tome da sva trojica imaju ponude iz MLS-a, pa ostaje samo da se vidi da li će se neko od njih, možda već u januaru, preseliti u SAD.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC