• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frka u svlačionici: Pike se žalio, a Ćavi se čuo! Trener se sprema da skloni legende: Ne igraš? Igraćeš još manje!

Autor Dragan Šutvić

Ćavi navodno precrtao Đerara Pikea, svog bivšeg saigrača.

 pike odlazi iz barselone  Izvor: Profimedia

Sudeći prema pisanju katalonskog "Sporta", Đerar Pike uskoro bi mogao da napusti Barselonu. Španski veteran se navodno žalio saigračima u svlačionici zbog male minutaže, a trener Ćavi ga je čuo, pa mu je rekao: "Dobro, sad ćeš igrati još manje". Navodno, bivši saigrači nisu u dobrim odnosima jer mladi trener više vjeruje u mlađe snage, pa zato na utakmicama više koristi Ronalda Arauha, Erika Garsiju i Žila Kundea, dok je Pike nastupio samo po jednom u Primeri i u Ligi šampiona.

Pike (35) je kao i Ćavi dijete Barselone, uz razliku da je od 2004. do 2008. bio član Mančester junajteda. Ipak, zajedno su pisali istoriju kluba i svjetskog fudbala, osvajali Ligu šampiona 2009, 2011. i 2015. i trofejni štoper sada je prvi zamjenik kapitena Serhija Busketsa. Međutim, i da nije izbila svađa između njega i trenera, malo je vjerovatno da će uz trenutnu minutažu još dugo ostati u klubu, a možda i u fudbalu kao igrač.

Sa druge strane, Ćaviju je sigurno najvažnije to da je Barselona poslije početnog kiksa protiv Rajo Valjekana (0:0) vezala pet uzastopnih pobeda, iako je u Ligi šampiona prošle nedjelje doživjela već uobičajeni poraz protiv Bajerna (0:2). Takođe, već se nagađa da bi uz Pikea narednog ljeta tim mogli da napuste i drugi veterani, poput Busketsa, beka Đordija Albe, a možda uz njih ode i Serđi Roberto (30), koji je ove sezone rezerva, a posljednjih nedjelja je i povrijeđen. Prema tim navodima, kada se bude rastao sa četvoricom kapitena, Ćavi bi mogao da traku da nekom od Nijemaca u timu, golmanu Mark-Andre Ter Štegenu ili centarforu Robertu Levandovskom, koji je ovog ljeta došao iz Bajerna. 

O tim planovima će se sigurno tek čuti, ali u ovom trenutku je prioritet i Ćaviju i klubu to da se čini da bi Barsa ove sezone mogla da se vrati u trku za titulu, koju nije osvojila od 2018.

Standings provided by SofaScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC