Fudbal

FIFA dala važnu ulogu srpskom stručnjaku: Učiće sudije VAR tehnologiji na Svjetskom prvenstvu

Autor Haris Krhalić

Poznati srpski sudijski stručnjak Igor Radojičić biće VAR instruktor na predstojećem Svjetskom prvenstvu za djevojke do 17 godina

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Lijepa vijest za VAR projekat Fudbalskog saveza Srbije dolazi iz Ciriha. FIFA je delegirala Igora Radojčića za učešće na Svjetskom prvenstvu žena do 17 godina koje se u oktobru održava u Indiji.

Poznati sudijski stručnjak obavljaće ulogu VAR instruktora i tokom 20 dana boravka na prestižnom kontinentalnom takmičenju imaće priligu da sarađuje sa nekim od najboljih VAR instruktora na svijetu, kao i sa sudijama koje će dijeliti pravdu u duelima najboljih kadetkinja na planeti.

"Poziv je upućen meni, ali ga shvatam kao plod zajedničkog rada i dobre organizacije unutar Fudbalskog saveza Srbije. Zahvaljujući kontaktima koje smo imali i koje održavamo i dalje sa ciljem prezentovanja urađenog na implementaciji i primjeni video-tehnologije, stekli smo odličnu reputaciju u fudbalskim i sudijskim forumima širom svijeta. Drago mi je što su ljudi iz FIFA prepoznali naš trud i što su nam ukazali veliko povjerenje", rekao je za Mondo Igor Radojčić, jedan od nosilaca VAR projekta u Srbiji.