OVO SU 23 PUTNIKA

Zvezda ostavila novo pojačanje u Beogradu: Otputovali na najvažniji meč, a Kulibalija mijenja debitant od 17 godina!

Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda je na meč protiv Ferencvaroša umjesto Kalife Kulibalija povela tinejdžera koji je do prije nekoliko dana igrao za Grafičar u Prvoj ligi Srbije.

Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde prošle sedmice zabilježili su prvu pobjedu u Ligi Evrope ove sezone - i to kakvu. Razbili su Ferencvaroš 4:1 u Beogradu i tako nagovijestili da će se žestoko boriti za plasman u nokaut fazu takmičenja. A da bi ta borba mogla da bude uspješna, crveno-bijeli će imati velika očekivanja i od revanš sa Mađarima.

Ekipa Miloša Milojevića otputovala je u Budimpeštu na utakmicu protiv Ferencvaroša (četvrtak 21.00), a na spisku putnika našla su se 23 imena. Među njima, međutim, nije bilo novog pojačanja Kalife Kulibalija.

Zvezda je prva tri boda osvojila prošlog četvrtka, a ovog predstojećeg pokušaće da stigne do novih. Poznato je i koji tim će Milojević imati na raspolaganju protiv ekipe Stanislava Čerčesova. Jedina iznenađujuća vijest je Kulibalijev ostanak u Beogradu.

Napadač iz Malija je do sada pružao slabe partije od dolaska u Srbiju i očito da se na njega neće računati u jednom od bitnijih mečeva crveno-bijelih ove sezone. Zato je Zvezda u Budimpeštu umjesto Kulibalija povela talentovanog 17-godišnjeg napadača Jovana Mijatovića. Izdanak omladinske škole Zvezde je zablistao u dresu Grafičara, pa je klub odlučio da ga prekomanduje u prvi tim šampiona Srbije. Osim momka rođenog 2005. godine, evo koji igrači Zvezde su pošli put Mađarske:

GOLMANI: Milan Borjan, Zoran Popović

ODBRANA: Marko Gobeljić, Nikola Stanković, Strahinja Eraković, Aleksandar Dragović, Nemanja Milunović, Radovan Pankov, Stefan Leković, Milan Rodić

SREDINA: Seku Sanogo, Gelor Kanga, Slavoljub Srnić, Kings Kangva, Mirko Ivanić, Osman Bukari, El Fardu Ben, Ibrahim Mustafa, Aleksandar Katai, Stefan Mitrović, Nemanja Motika

NAPAD: Aleksandar Pešić, Jovan Mijatović.