BRZI VOZ

Napadač Liverpula postavio novi rekord Premijer lige! Urugvajac se konačno razigrao, zato je plaćen 100 miliona evra!

Autor Bojan Jakovljević

Darvin Nunjez postavio je novi rekord po brzini u Premijer ligi.

Izvor: Fonet/Jon Super/AP

Darvin Nunjez (23) postavio je novi rekord Premijer lige kada je brzina u pitanju. Na utakmici protiv Vest Hema zabilježio je najbrži sprint u istoriji najjačeg takmičenja u Engleskoj, trčao je brzinom od 38 kilometara na čas i tako nadmašio Kajla Vokera. Desni bek Mančester sitija je prije dvije godine imao sprint od 37,8 km/h. Sada je Urugvajac na vrhu.

Napadač "crvenih" donio je tri boda svom klubu protiv "čekićara". Dao je jedini gol na meču, a imao je šansi da postigne i još neki pogodak. On se od dolaska na "Enfild" nalazi na meti kritika mnogih, prvenstveno zbog promašaja i slabije igre na početku sezone. Podatak da je plaćen 100 miliona evra je jedan od glavnih razloga kritika, jer nije davao golove, a napravio je i glupost kada je dobio crveni karton i suspenziju. Djeluje da se polako privikava na Premijer ligu i da igra sve bolje. Može da bude pravi "džoker" za Jirgena Klopa u nastavku sezone.

"On je mlad igrač, privikava se na novi sistem, na ligu. Gol koji je postigao bio je fantastičan. Imao je još nekoliko prilika. Pokušaj iz polu-voleja lijevom nogom bio je odličan. Kreće se sjajno i samo treba biti strpljiv. Svi smo uzbuđeni zbog njegovog potencijala i prostora za razvoj", rekao je Klop poslije meča.

Pohvale na njegov račun su imali i saigrači, a otkrili su i da se bori sa jezičkom barijerom, pa je tako pored treninga sve češće na časovima engleskog.