Fudbal

Nemoj da ga vodiš u Katar, šta će ti? Slavni fudbaler udario na zvijezdu Liverpula: Imaš trojicu boljih!

Autor Haris Krhalić

Gari Nevil ima nešto protiv Trenta Aleksander-Arnolda i nikako mu nije po ukusu.

Izvor: YouTube/Sky Sports/Screenshot

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za manje od dvije nedjelje, a nijedan selektor nije pod pritiskom kao Garet Sautgejt pošto je u medijima već nedjeljama na "udaru" zbog igrača koje će povesti na Mundijal. Sautgejt je prvobitno poslao spisak od 55 fudbalera na koje računa za turnir, ali će u narednih sedam dana to morati da smanji na 26. I koga god da "precrta", biće onih koji su nezadovoljni i koji će da unapred ocjenjuju...

Tako je proslavljeni reprezentativac Gari Nevil "udario" na Trenta Aleksander-Arnolda koji nije u najboljoj formi ove sezone. Pravio je česte greške u odbrani Liverpula i po Nevilovom mišljenju to je dovoljno da ne bude u 26.

"Teško je pošto je nevjerovatan u napadu, ali pričamo o fudbalu 'na ispadanje'. Engleska će osvojiti Svjetsko prvenstvo ili ga izgubiti samo zbog jednog detalja, greške, koncentracije... A u ovom trenutku ne vidim kako Sautgejt može da ode u nokaut fazu Svjetskog prvenstva i da mu igra Trent Aleksander-Arnold", rekao je bez ikakvog ustručavanja Nevil o fudbaleru koji igra na njegovoj poziciji - desnom beku.

"Želim da bude najbolji svih vremena i ima svakako kvalitet za to, ali sada izgleda kao igrač koji neviđeno košta i Liverpul i stalno pravi greške. Danas (protiv Totenhema prim. aut.) su mu oprostili penal, a na Svjetskom prvenstvu neće".

Nevil napominje da to automatski diskvalifikuje Aleksander-Arnolda iz utakmice nokaut faze Svjetskog prvenstva, pa se nakon toga zapitao da li uopšte onda i treba da ga vodi? Bivši fudbaler Junajteda ističe da su u prednosti Kiran Tripijer, Ris Džejms i Kajl Voker, s tim da su posljednja dvojica neizvjesni za turnir zbog povreda.

Aleksander-Arnold je ove sezone odigrao 19 utakmica za Liverpul i postigao je tri gola, a zanimljivo je da nema nijednu asistenciju. Prošle godine imao je 19.