Fudbal

Mesijev cimer više ne igra fudbal, a on drugog neće! Isplivala slika iz hotela Argentine, evo šta piše na Leovim vratima

Autor Bojan Jakovljević

Lionel Mesi ne želi da ima cimera na Svjetskom prvenstvu

Izvor: FoNet/AP/Hussein Malla

Lionel Mesi će prvi put od kada je u "A" reprezentaciji Argentine biti sam u sobi na velikom takmičenju. Sudeći prema fotografijama "procurjelim" iz baze njegove ekipe, na Leovim vratima piše samo njegovo ime, dok su mu prve "komšije" u susjednoj sobi Rodrigo De Pol iz Atletiko Madrida i Niklas Otamendi iz Benfike.

Mesi je duže od 10 godina bio cimer sa Serhijom "Kunom" Aguerom, koji se zbog problema sa srcem prošle sezone oprostio od fudbala i završio karijeru. Zbog toga će jedan krevet u Leovoj sobi ostati prazan na takmičenju na kojem su mnogi navikli da vide Lea i Kuna zajedno.

Spletom nesrećnih okolnosti, Aguero ovog puta nije ni imao šansu da se bori za mjesto u ekipi, iako su mnogi maštali na početku kvalifikacionog ciklusa da bi njih dvojica mogli za jedno da napuste na oproštajnom Mundijalu. Bili su bliski kroz čitavo odrastanje u argentinskim selekcijama i bili su zajedno na terenu i kada je Argentina igrala u finalu Svjetskog prvenstva 2014. protiv Njemačke. Na njihovu veliku žalost, nisu uspjeli da zajedno postanu prvaci svijeta, a Mesi će sada pokušati da bez Aguera ostvari taj san.

Argentinci će učešće na Mundijalu početi u Grupi C, uz Saudijsku Arabiju, Meksiko i Poljsku, a ta grupa u nokaut fazi ukršta sa Grupom D, u kojoj su Francuska, Australija, Danska i Tunis.