• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok - Mesi ide u penziju!? Bliži je ovoj odluci nego što iko misli: "Volim da igram, uživam, ali..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji fudbaler svih vremena Lionel Mesi neće još dugo igrati fudbal, ma koliko mi to željeli.

 Lionel Mesi završava reprezentativnu karijeru nakon Mundijala Izvor: YouTube/CONMEBOL/Screenshot

Lionel Mesi igra nevjerovatan fudbal ove sezone i uz Erlinga Halanda je vjerovatno prvi kandidat za osvajanje "Zlatne lopte", međutim vrijedi istaći da ima već 35 godina i da je svima jasno da nećemo još dugo imati priliku da ga gledamo na fudbalskim terenima. Koliko dugo? To najbolje zna Mesi, a u posljednjem intervjuu nagovijestio je da se taj dan bliži, možda je i bliži nego što iko od nas želi da vjeruje.

"Volim da igram i i uživam u tome, jedina stvar koju sam radio cijeli život je igranje fudbala i siguran sam da ću ostati povezan s njim, iako ne znam kako. Mislim da neću još dugo igrati...", poručio je Mesi u razgovoru za katalonski "Sport" i tako razočarao brojne navijače.

Posljednje informacije govore da će Mesi završiti reprezentativnu karijeru ovog ljeta i da će mu ovo biti posljednji Mundijal sa Argentinom, iako ima i onih koji sumnjaju da će "dići ruke" od svog državnog tima. Pretpostavlja se da će nakon ove zime i Svjetskog prvenstva u Kataru donijeti i konačnu odluku kada je u pitanju njegova klupska karijera, pošto se spominju samo tri opcije: povratak u Barselonu, povratak u Argentinu - ili odlazak u MLS.

"Ne znam, puno stvari se događa. Bio je to san koji sam imao od malih nogu, da igram u Argentini, otišao bih na teren i želio da sam tamo. Ali, danas... Ovdje mi je porodica, troje djece, imali smo veliku promjenu u životu (odlazak u Pariz, prim. aut.) koja je bila teška za mene i moju porodicu. Prebolio sam to i sada sam fantastično", poručio je Mesi.

Sve ovo govori da bi Mesi mogao poslije ovog ljeta čak i da završi karijeru kako bi se posvetio porodici, posebno ako ispuni i sljedeći veliki cilj - osvajanje Svjetskog prvenstva. Ali, bilo bi zaista šteta kako igra za PSŽ, ove sezone već ima 12 golova i 14 asistencija...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC