PLJAČKA!

Filmska potjera za pljačkašima fudbalera: Napustio Katar zbog provale, Englezi helikopterom hvatali razbojnike!

Autor Nebojša Šatara

Engleska policija uhapsila je razbojnike koji su opljačkali kuću reprezentativca "Gordon Albiona" Rahima Sterlinga.

Izvor: Profimedia

Policija u Engleskoj uhapsila je dvoje ljudi koji su osumnjičeni da su prije tri dana opljačkali kuću reprezentativca Engleske Rahima Sterlinga. Napadač Čelsija napustio je Katar zbog teške situacije u svom domu, a ovom nemilom događaju prisustvovala je i Rahimova djevojka kao i maloljetna djeca.

Potjera za razbojnicima odmah je počela, a engleski policajci su koristili pse i helikoptere, dok se sad razbojnici osumnjičeni da su opljačkali kuću fudbalera nalaze u pritvoru. Sterling je u trenutku pljačke igrao utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Senegala u kojoj je Engleska trijumfovala - 3:0. Rahimova kuća procijenjena je na nevjerovatnih šest miliona funti, a u njoj se pored novca nalazio nakit i skupocjeni satovi.

Sterling je napustio Katar kako bi otišao u Englesku i pomogao porodici u teškim trenucima, a na pitanje medija da li će se Sterling vratiti neodređeno je odgovorio selektor Engleske Geret Sautgejt: "Proveo sam dosta vremena sa njim u nedjelju ujutru, ali morao sam da sve to prebacim na druge ljude, da mu oni pomognu. Otići će, suočiće se sa tim problemom i onda ćemo imati vremena da vidimo šta ćemo dalje".

Pored Sterlinga Englesku reprezentaciju napustio je i defanzivac Ben Vajt koji je nepovratno otišao kući, ali u njegovom slučaju nije objašnjeno zašto je napustio Katar.

Rahim Sterling (27) je godinama jedan od najboljih engleskih napadača, čak sedam sezona proveo je u Mančester sitiju, a za reprezentaciju igra punu deceniju. U tom periodu nastupio je 82 puta za "Gordi Albion" i dao 20 golova. Prošao je školu Liverpula, za koji je igrao do 2015, a od prije pola godine nastupa za Čelsi.

(MONDO)