Učio na greškama

Hrvatski selektor pred Brazil analizirao Srbiju - "To ne smije da se desi!": Zlatko Dalić pričao o "orlovima"

Autor Nebojša Šatara

Selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić pred četvrtfinale Mundijala u Kataru analizirao meč Srbija - Brazil.

Izvor: Profimedia

Stigli smo do same završnice Svjetskog prvenstva u Kataru, a reprezentacija Hrvatske ima nadu da može do istorijskog rezultata. Od osvajanja Mundijala dijele ih tri pobjede, a prva prepreka na putu ka peharu je Brazil. Ekipa predvođena Nejmarom u grupnoj fazi savladala je Srbiju, zbog čega je selektor Zlatko Dalić posebno oprezan.

Dok Zdravko Mamić razmišlja koji srpski igrači bi mogli da pomognu Hrvatskoj da stigne do finala, Dalić ima druge prioritete. Selektor hrvatske reprezentacije trenutno misli kako da izvuče najbolje zaključke iz meča koji je Srbija odigrala protiv Brazilaca, pa da na osnovu toga izbjegne poraz.

"Gledali smo Srbiju protiv Brazila. Srbija je igrala sat vremena odlično, ali onda su igrači postali nervozni. Nakon gola se Brazil razigrao, a Srbija pala. Mi ne smijemo upasti u tu nervozu. Moramo biti disciplinovani i čekati priliku", rekao je Dalić. On je na konferenciji pred meč govorio i o pobjedi Kameruna koju ne smatra za validan uzorak jer je Brazil igrao sa kombinovanim timom, pa se u analizi prije meča fokusirao na meč Srbije.

Na narednog protivnika osvrnuo se i kapiten Luka Modrić, koji nema dobra iskustva sa Brazilcima. "Nekoliko puta sam igrao s Brazilom, još nismo uspjeli da ih pobijedimo. Nadam se da će se ta tradicija promijeniti. Brazil na svakoj poziciji ima fenomenalne igrače, to su jedni od najboljih igrača na svijetu. Moraćemo biti vrlo agresivni, trkački na pravom nivou i da im ne damo da se razigraju. To će biti važno kad ne budemo imali loptu. Agresivno, čvrsto i da se ne razmašu", rekao je Modrić.

(MONDO)